great white pelicans gf1c5ba67d 1920
от 189 лева
Период
  • 23.07.2022 – 24.07.2022

Програма

1 ден:
Отпътуване от Разград в 5.00, от Русе от Централна ЖП гара в 6.00 ч., в посока Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие – автобусна панорамна обиколка. Курортът е изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. На острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий.
Отпътуване за Тулча, наречен столица на „Дунавската делта“, а Сулинският ръкав – “ Главна улица на Делтата”. Настаняване в хотел 2/3* в Тулча.
16:00 Екскурзия с корабче по делтата на река Дунав – биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Туристическа програма в Тулча: скалата Хоратепе, на която в миналото се издигали три вятърни мелници, джамията Азизие, църквата “ Св. Никола“ – патрон на рибарите, археологически и исторически музей и Музей на делтата с аквариум.
Отпътуване за Констанца – третият по големина румънски град с най-голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Пешеходна туристическа програма включваща: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено през 1909 г. в стил арт нуво, площад „Овидий“ със стария римски Параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г, Свободно време в града около 1.5 часа. Следобед – отпътуване за България.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:
23.07.2022 г.

От Русе – 189 лв.
От Разград – 199 лв.

Отрпътуването от Разград е при мин. 10 човека.

 

 

Цената включва:
• Транспорт с автобус /микробус -3* – според записания брой туристи
• 1 нощувка със закуска в хотел -3 * в град Тулча
• Панорамна обиколка на Констанца, Тулча и Мамая.
• Екскурзоводско обслужване
• водач от фирмата
• Пътни и магистрални такси за пътуване през Румъния

 

Цената не включва:
• Входни такси за музеите и други обекти: Музей на делтата с аквариум 20 леи (5 леи студенти/ученици/ 10 пенсионери); Джамията – 10 леи,
• PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в съответната държава (ако се изискват такива към датата на пътуване);
• Разходка с корабче по делтата на река Дунав/около 4 часа – 30 евро (ползваме катамарани по 14 човека за да може да се влиза по малките ръкави където са птиците). По време на обиколката се наблюдават птици, риби типични за дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера, пясъчни дюни
• Панорама на Мамая с Телегондола: около 30 леи/посока.
• медицинска застраховка – 2 лв./турист/.

 

 

ND21012022T