Период
 • 28.06.2019 – 03.07.2019
от 1499 лева

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН - 28.06.2019 г. - 13:45 ч. - отпътуване от летище София – терминал 1 с полет на авиокомпания „Уиз Ер“. 15:45 ч. - кацане на летище Бове в Париж. Отпътуване с автобус за Нормандия (350 км). Настаняване в хотел в околностите на Сен-Мало или Мон Сен Мишел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 29.06.2019 г. - Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Продължаване към Сен-Мало. Разглеждане на Сен-МалоСен-Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен-Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. В късния следобед - отпътуване към Кан (Нормандия) и настаняване в хотел в околностите на Кан. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 30.06.2019 г. - Закуска. Посещение на Нормандските плажове на десанта. „Кехлибареният бряг“ е името, с което са известни тукашните плажове, които привличат посетители от целия свят не само заради прекрасния пейзаж, но и защото, със своите музеи, мемориали и безкрайни военни гробища, пазят спомена за най-голямата военна операция в света – десанта на съюзниците в Нормандия. На 06 юни 1944 г. 4126 съюзнически кораба дебаркират на нормандския бряг, сварвайки германците, които ги очакват при Кале, напълно неподготвени. Операцията се превръща в разковничето към победата над Фашистка Германия. Плажовете, които и днес се помнят с техните кодови названия от войната: Омаха, Юта (американски сектор), Джуно (канадски сектор), Суорд, Голд бийч (британски сектор), са пропити с кръвта на десетки хиляди американски, британски, канадски, австралийски и южноафрикански войници, почиващи под простите каменни кръстове или давидови звезди, подредени в безкрайни редици, докъдето стига погледът, на фона на морската и небесна синева. Посещение на Омаха Бийч, на американското военно гробище в Колвил-сюр-Мер, на Музея – мемориал на Омаха бийч. Продължаване към Довил и Трувил. Пристигане и разходка из двете прекрасни куротни градчета. Със своите казина (това на Довил е най-голямото във Франция), луксозни хотели, бляскави вили и дворци, хиподруми и яхтени пристанища, голф игрища и нощни заведения, Довил и Трувил са сред най-престижните курорти на Франция. Сред известните личности, които са обожавали курортите са Гюстав Флобер, Марсел Пруст, Коко Шанел, Жан Габен, Андре Ситроен, Рита Хейуърт, Ив Сен Лоран, Франсоаз Саган, Омар Шариф. Настаняване в хотел в околностите на Хавър. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 01.07.2019 г. Закуска. Отпътуване за Онфльор (Honfleur) – една от перлите на норманското крайбрежие. Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Разглеждане на Онфльор. Свободно време. Отпътуване към Етрета. Минава се по известния „нормандски мост“, който прекрачва устието на Сена. Пристигане в Етрета. Разходка из живописното градче и по плажовете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали, спускащи се в океана, някои от които изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник, сценарист или режисьор. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са тези, на които незабравимите пейзажи на Етрета дължат своята известност и репутацията си на едни от най-красивите пейзажи във Франция.Завръщане в хотела в Хавър. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 02.07.2019 г. Закуска. Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища, един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере, известен още и като магьосникът или поетът на стоманобетона. Хавър е изключение сред многобройните градове в Европа, престроени след войната, заради своята унитарност, заради уважението към историческата структура на града  и заради новите технологии на строителство. Той е забележителен пример за най-доброто в следвоенната архитектура, което се базира на добра методология, максимално използване и рециклиране на останките от предишните сгради и на новаторското използване на бетона. През 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е безспорно признание към модерната архитектура по принцип и в частност - към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето, която е около 10 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Около обяд - отпътуване за Руан – столицата на Горна Нормандия. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни сезони и в  различни часове, различно осветена от слънцето и различно обагрена. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’ Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес на Площада на стария пазар на Руан, на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’ Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Настаняване в хотел в околности на Руан. Нощувка

ШЕСТИ ДЕН - 03.07.2019 г. – Закуска. Свободно време в Руан.  В  13.00 ч. – отпътуване за летище Бове в Париж. 16.20 ч. – полет до София с авиокомпания „Уиз Ер“. В 20.05 ч.  – кацане в София.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

Заминаване от 28.06.2019 - 03.07.2019 

 

Цени на човек в ЛЕВА според настаняването:

КАТЕГОРИЯ

НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* 
ДО 15.03.2019 Г.

НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* 
СЛЕД 15.03.2019 Г.

цена на възрастен в двойна стая

1439 лв.

1499 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1829 лв.

1889 лв.

цена на трети възрастен в стая

1419 лв.

1479 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни

1380 лв.

1440 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен

1419 лв.

1479 лв.

 

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през януари 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ПАРИЖ (БОВЕ) – СОФИЯ С „УИЗ ЕЪР”; 
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ; 
 • РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ НА ТУРИСТ (В ДВЕТЕ ПОСОКИ);
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ НА ТУРИСТ (В ДВЕТЕ ПОСОКИ); 
 • ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА; 
 • 5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ ПО ПРОГРАМАТА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ; 
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 32 КГ; 
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИТЕ И ПР; 
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

ЦЕНА

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения
 в цената 10 кг чекиран багаж :
ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА

70 лв.

Чекиран багаж до 32 кг в двете посоки :
ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА

130 лв.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през януари 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

 

 

 

 

RU26032019T