Период
 • 03.06.2018 – 10.06.2018
 • 10.06.2018 – 17.06.2018
 • 17.06.2018 – 24.06.2018
 • 24.06.2018 – 01.07.2018
 • 01.07.2018 – 08.07.2018
 • 15.07.2018 – 22.07.2018
 • 26.08.2018 – 02.09.2018
 • 02.09.2018 – 09.09.2018
 • 09.09.2018 – 16.09.2018
 • 16.09.2018 – 23.09.2018
 • 23.09.2018 – 30.09.2018
от 905 лв при записване до 1 януари 2018

Ден 1

София - Катания - Летояни

Отпътуване в 20:25 ч. от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Катания в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия „От бряг до бряг“.
Отпътуване от хотела към Джардини Наксос. Отплаване от пристанището с туристическо корабче. Кратко плаване край живописните брегове северно от курорта ще Ви отведе до „хубавия остров“ Изола Бела. В този защитен морски резерват ще имате възможност да посетите няколко пещери (Синята пещера, Пещерата на влюбените и други), може да поплувате в прекрасните морски води или просто да се насладите на палещото сицилианско слънце. Можете да се освежите с предлаганите на борда на кораба плодове, леки закуски и напитки. След това морската разходка продължава към залива Капотаормина за гмуркане и посещение на Пещерата на деня. Отплаване обратно към пристанището на Джардини Наксос, където завършва този миникруиз.

Ден 3

Палермо - Монреале

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.
Екскурзията започва с посещение на столицата на Сицилия – гр. Палермо, чиято архитектура обединява всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Единствено в Палермо са запазени следи от влиянието на всички средиземноморски народи – финикийци, гърци, римляни, араби и нормани, испанци и французи. По време на пешеходната разходка в града се виждат: „Порта Нуова", в непосредствена близост до която се разполага норманският дворец „Палацо дей Нормани“ с прекрасната „Капела Палатина"; катедралата „Успение Богородично”; площад „Куатро Канти”; площад „Претория” с Фонтана на срама; църквата „Ла Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедьовър; Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града и посещение на някои от забележителностите му – църквата „Свети Каталдо”, катакомбите на капуцините, пазар „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл. Екскурзията продължава към град Монреале, разположен на хълм, от който се разкрива красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала „Санта Мариа Нуова”, която ще Ви впечатли с изумителните си позлатени мозайки, представящи сцени от Библията, разположени на площ от близо 6000 кв.м. Свободно време за разходка из уличките и чаровните магазинчета на Монреале. Възможност за самостоятелно разглеждане на 228-те колони от стария Бенедиктински манастир, върху които са гравирани религиозни и митологични сцени.
*В катедралите и църквите се влиза само с покрити рамене, деколте и колене!
*Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за църквата „Марторана“ – 2 евро; за Театро Масимо – 8 евро, за катакомбите на капуцините – 6 евро; за катедралата в Монреале – 4 евро.

Ден 4

Етна - Таормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване от хотела към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Местните я наричат планината на планините, а древногръцкият поет Пиндар я описва като стълб, на който се крепи небето. Лавови полета и великолепни панорами се откриват пред Вас по време на изкачването с автобус по склоновете на вулкана до 1900 м. надморска височина. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се забавлявате в 7D-кино, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и, разбира се, да се насладите на сицилиански обяд. Тук се намира станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане по-ентусиазираните и търсещи адреналин могат да се изкачат с въжен лифт и джипове до подножието на централните кратери на вулкана на близо 3000 м надморска височина за разходка с екскурзовод вулканолог (заплаща се допълнително на място: 63 EUR за възрастен / 43 EUR за дете). Следобед отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Тук Вие ще можете да се запознаете със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „9 април“, площад „Дуомо“ с катедралата и Фонтана с кентавърката, да се разходите из малките романтични улички на града, да разгледате множеството магазинчета, в които ще намерите традиционни за острова произведения – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика, да се насладите на изключителния вкус на домашно приготвени сладкиши и любимия италиански сладолед или да си отдъхнете в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе.

Ден 5

Сиракуза - Ното

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.
Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.
Следобед отпътуване за Ното – истинско бижу на бароковата архитектура под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в Ното: катедралата на Ното и доворецът „Палацо Николачи” – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света, църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири. Свободно време с възможност за самостоятелно поссещение на двореца„ Палацо Николачи”.
*Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за катедралата в Сиаркуза - 2 евро; за музея „Белломо” – 8 евро; за Палацо Николачи – 4 евро.

Ден 6

Модика - Шикли

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Модика и Шикли.
Посещение на красивия бароков град Модика още наричан „градът на стълбите“, заради интересното му разположение във височина и стотиците стъпала, които водят от долната до горната част на града. В миналото Модика е бил важен политически, икономически и културен център, а днес е един от най-интересните и самобитни градове в Сицилия. Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Модика привлича туристите и с едно специфично производство, датиращо от Средновековието – шоколад по рецепта, донесена от испанските завоеватели. Тук може да се намери шоколад с люта чушка, с бадеми, с канела, с лимон, със сол и много други.
Отпътуване за Шикли – градът на сериала „Комисар Монталбано”. Тук са снимани някои от сцените в култовия криминален филм. Разходка по централната улица „Франческо Мормина Пена” с най-красивите барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове.

Ден 7

Долината на храмовете в Агридженто - Скала дей Турки - Таормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка:
Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки. Посещение на Долината на храмовете край Агридженто – обект в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от девет древногръцки храма от 5 в. пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс, Херкулес, храма „Конкордия”. Агридженто е основан през 6 в. пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича „най-хубавия град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от седемте храма доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.
Посещение на светещото на слънцето скално образувание Скала дей Турки, което се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. Този феномен наподобява стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Природата го е изваяла чрез въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Днес е една от най-посещаваните туристически атракции.
*Входна такса за Долината на храмовете – 10 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място). Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!
ИЛИ
Полудневна екскурзия „Сготви си сам“. Посрещане от шеф Масимо с италианско кафе. Посещение на пазара на Таормина, където директно от професионалиста ще научите интересни факти за традиционните продукти и за начините на тяхното приготвяне. След като сте разбрали достатъчно, ще напазарувате необходимите за Вашата рецепта продукти и с пристигането в ресторанта ще получите готварска престилка, за да се захванете със същинската работа – приготвяне на домашна прясна паста по традиционна рецепта. След това ще приготвите домашна капоната със зеленчуците от пазара и други ястия от сицилианската кухня като пресни сардини, тиквени цветове и други. Всички усилия ще бъдат увенчани с хапване от всички приготвени вкусотии, придружени от ароматни сицилиански ликьори и вина. В цената са включени кафе и минерална вода. В края на приключението всички участници ще получат оригинална рецепта на английски и сертификат за участие от шеф Масимо. 

Ден 8

Летояни - Катания - София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Катания – пешеходна разходка в центъра на града (включена в цената). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 21:55 ч. Кацане на летище София в 00:35 ч.


ЦЕНИ И ДАТИ
 

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

Хотел Albatros  със закуски на блок маса

03.06.2018 г.   Albatros Двойна стая     905 BGN

10.06.2018 г.   Albatros Двойна стая     915 BGN

17.06.2018 г.   Albatros Двойна стая     925 BGN

24.06.2018 г.  Albatros  Двойна стая     935 BGN

01.07.2018 г.  Albatros  Двойна стая     945 BGN

08.07.2018 г.  Albatros  Двойна стая     955 BGN

15.07.2018 г.  Albatros  Двойна стая     965 BGN

26.08.2018 г.  Albatros  Двойна стая     985 BGN

02.09.2018 г.  Albatros  Двойна стая     975 BGN

09.09.2018 г.  Albatros  Двойна стая     945 BGN

16.09.2018 г.  Albatros  Двойна стая     935 BGN

23.09.2018 г.  Albatros  Двойна стая     925 BGN

Хотел San Vincenzo - със закуски на блок маса и вечери със сервиране. Вечерята в деня на пристигане е студена.;

03.06.2018 г. San Vincenzo       Двойна стая     985 BGN

10.06.2018 гSan Vincenzo         Двойна стая     995 BGN

17.06.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая      1015 BGN

24.06.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1035 BGN

01.07.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1065 BGN

08.07.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1095 BGN

15.07.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1135 BGN

26.08.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1135 BGN

02.09.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1065 BGN

09.09.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1035 BGN

16.09.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     1015 BGN

23.09.2018 г.San Vincenzo        Двойна стая     995 BGN


хотел Sporting Baia със закуски на блок маса и вечери със сервиране. Вечерята в деня на пристигане е студена.

03.06.2018 г. Sporting Baia       Двойна стандартна стая          989 BGN

10.06.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          999 BGN

17.06.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1015 BGN

24.06.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1035 BGN

01.07.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1085 BGN

08.07.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1095 BGN

15.07.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1135 BGN

26.08.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1135 BGN

02.09.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1085 BGN

09.09.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1075 BGN

16.09.2018 г.Sporting Baia        Двойна стандартна стая          1065 BGN

23.09.2018 г. Sporting Baia       Двойна стандартна стая          1055 BGN

 

Хотел Nike - със закуски на блок маса и вечери със сервиране. Вечерята в деня на пристигане е студена.

03.06.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1170 BGN

10.06.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1180 BGN

17.06.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1190 BGN

24.06.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1215 BGN

01.07.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1225 BGN

08.07.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1235 BGN

15.07.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1245 BGN

26.08.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1245 BGN

02.09.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1195 BGN

09.09.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1185 BGN

16.09.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая          1175 BGN

23.09.2018 г.Nike          Двойна стандартна стая    1165 BGN

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 

Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси;

Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;

Трансфер летище - хотел - летище;

7 нощувки  на съответния пасион

Пешеходна разходка в Катания;

Чадъри и шезлонги на плажа на хотела;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Асистанс на български език по време на целия престой.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 

Туристическа такса: 1 EUR на турист на ден (Заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация.);

Напитки по време на вечерите;

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;

Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;

Разходи от личен характер;

Градски и местен транспорт;

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
 

Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи

от €18.00 до €36.00

Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното на български език при минимум 20 записани туристи

от €27.00 до €54.00

Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи

от €31.00 до €62.00

Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки на български език при минимум 20 записани туристи

от €24.00 до €48.00

Целодневна екскурзия до Модика и Шикли на български език при минимум 20 записани туристи

от €24.00 до €48.00

Полудневна екскурзия "От бряг до бряг" на български език при минимум 20 записани туристи

от €22.00 до €44.00

Полудневна екскурзия "Сготви си сам" при минимум 10 записани туристи

€80.00

Пакет от 4 екскурзии по избор: отстъпка 10% от общата сума

€0.00

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 

Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
 

Италия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
 

Италия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Пътуването се провежда при минимум 40 записани туристи.

BHM20171012