Период
 • 07.10.2017 – 14.10.2017
 • 14.10.2017 – 21.10.2017
 • 21.10.2017 – 28.10.2017
 • 04.11.2017 – 11.11.2017
от 417 евро

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Излитане от летище София (Терминал 1) за Хургада с чартърен полет на АК "ALK Airlines". Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка. 


Ден 2:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Чували ли сте за очарователното дъно на Черено море, пълно с живот и цветове-раят на гмуркачите? Дайвингът е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки. 

Ден 3:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон -  две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Райският остров с уютно корабче - насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или екскурзия до Кайро. Ще посетите едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия - Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите  плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София. 

 

Важно: Програмата и изпълнението й са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Хургада.

Хотели по програмата:

RIVIERA PLAZA ABU SOMA 4 * ROH Standard, Сафага, Египет oт 833 € / DBL  7 нощувки HB
Ранно записване до 29.06

SAND BEACH 3 *Standard, Хургада, Египет  *oт 951 € / DBL 7 нощувки HB
Ранно записване до 07.09

LE PACHA 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1014 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 30.05

HILTON RESORT 5 *Garden Room (Second Line), Хургада, Египет oт 1014 € / DBL 7 нощувки HB

MAGAWISH VILLAGE & RESORT 4 *Bungalow, Хургада, Египет oт 1035 € / DBL  7 нощувки HB
Ранно записване до 07.09

LOTUS BAY SAFAGA 4 *Standard, Сафага, Египет  от 1085 € / DBL  7 нощувки HB
Ранно записване до 07.09

LABRANDA CLUB MAKADI (Ex-CLUB AZUR) 4 * Standard, Макади Бей, Египет oт 1099 € / DBL 7 нощувки AI

JASMINE VILLAGE 3 *Standard, Хургада, Египет oт 1112 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 30.04

SEA WORLD RESORT (EX-ALBATROS AQUA BLU) 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1133 € / DBL 7 нощувки AI

LABRANDA ROYAL MAKADI (Ex-ROYAL AZUR) 5 *Standard Garden View, Макади Бей, Египет oт 1134 € / DBL  7 нощувки AI

ALADDIN 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1140 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 30.04

MOVIE GATE HURGHADA 4 *Economy Room, Хургада, Египет oт 1140 € / DBL 7 нощувки UAI
Ранно записване до 30.09

JEWELS SAHARA BOUTIQUE RESORT 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1154 € / DBL  7 нощувки 24 HOURS AI
Ранно записване до 16.08

PYRAMISA SAHL HASHEESH BEACH RESORT 5 *Standard, Cал Хашиш, Египет oт 1155 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 29.04

MENAVILLE SAFAGA 4 *Standard, Сафага, Египет oт 1162 € / DBL  7 нощувки HB

CORAL SUN BEACH SAFAGA 4 *Sea View, Сафага, Египет oт 1162 € / DBL  7 нощувки AI
 Ранно записване до 30.09

ALF LEILA WA LEILA 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1182 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 29.04

CORAL BEACH RESORT HURGHADA 4 *Standard Room, Хургада, Египет oт 1182 € / DBL  7 нощувки AI

TITANIC AQUA PARK 4 *Standard, Хургада, Египет oт 1238 € / DBL  7 нощувки ROYAL AI
Ранно записване до 30.04

TITANIC BEACH SPA & AQUA PARK 5 *Standard, Хургада, Египет oт 1266 € / DBL  7 нощувки ROYAL AI
Ранно записване до 30.04

JASMINE PALACE HURGHADA 5 *Standard, Хургада, Египет oт 1308 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 15.05

ROYAL LAGOONS AQUA PARK RESORT HURGHADA 5 *Standard, Хургада, Египет oт 1329 € / DBL 7 нощувки 24 HOURS AI
Ранно записване до 30.09

DANA BEACH RESORT 5 *Standard, Хургада, Египет oт 1581 € / DBL  7 нощувки AI
Ранно записване до 29.04

WESTIN SOMA BAY GOLF RESORT & SPA 5 *Deluxe Sea or Golf, Сома Бей, Египет oт 1862 € / DBL 7 нощувки HB 
Ранно записване до 10.05

 

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет на АК "ALK Airlines" /цената не включва кетъринг по време на полета/
 • всеки пътник има право за превоз на 20 кг. чекиран багаж и само една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг. и с максимални размери 55/40/20 см.
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 95 евро на човек към 30.03.2017/
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел
 • трансфери летище - хотел - летище
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance)


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 14 евро за 8 дни
 • допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Хургада)
 • виза – $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада)
 • евентуална горивна такса**

 

Задължително се заплащат:  евентуална горивна такса.

* Часовата разлика между Египет и България до 29.10.2017 е -1час. Сред тази дата няма часова разлика.


ДОПУСТИМО БЕЗПЛАТНО КОЛИЧЕСТВО БАГАЖ
Всички билети (включително за деца и бебета) предоставят право за превоз на 20 кг. багаж. Детски колички и детски седалки се превозват безплатно, добре опаковани и снабдени с етикет в багажните отделения на самолета.
Допуска се превоза на само една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг. и с максимални размери 55/40/20 см. Строго е забранено в ръчния багаж да има остри и режещи предмети. Течностите в ръчния багаж трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с обем не повече от 100ml всяка и поставени в самозапечатващ се прозрачен плик за многократна употреба. Общото количество на течностите в ръчния багаж не може да бъде повече от 1l.УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания: 
- депозит в размер на 10% от общата дължима сума на човек при записване (внесен до 24 часа след резервация);
- доплащане: до 31 дни преди датата на пътуване (с изключение на резервациите по промоция за ранни записвания, за които пълното плащане задължително трябва да е според условията в съответната промоция) ;
2.Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване  (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);
3. Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 31 дни преди датата на пътуването;
3.2.  При анулация от 30 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването;
- Ако направената анулация е от 21 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70%  от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ ХУРГАДА: 
- екскурзия до Луксор с вкл. обяд: 90 $ за възрастен / 45 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия до Манастирите Св. Антоний и Св. Павел с вкл. обяд: 75 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия "Пясъчен град": 35$ за възрастен/ 20$ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия "Пътешествие в оазис" : 55 $ за възрастен / 25 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия до Кайро с автобус с вкл. обяд: 100 $ за възрастен / 55 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия до Кайро със самолет с вкл. обяд: 275 $ за възрастен / 245 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия с яхта Райски остров + коралови рифове с вкл. обяд: 60 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год. (Райски остров Плюс с включен батискаф: 85 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год.)
- екскурзия "Бялото слънце на пустинята" с вкл. вечеря: 65 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия до Ел Гуна /египетската Венеция/ с вкл. обяд: 55 $ за възрастен / 25 $ за дете до 11.99 год. 
- посещение на Jungle аквапарк с включени трансфери и обяд: : 45 $ за възрастен / 22 $ за дете до 11.99 год. 
- екскурзия "Шоу 1001 нощ и Пеещи фонтани": 35$ за възрастен /15$ за дете до 11.99 год
- мото-сафари с бъгита /следобед/ с вкл. вечеря: 60 $ за възрастен, 50% отстъпка за деца, които се возят с родителите
- дайвинг /вкл. 2 гмуркания и обяд/: 55 $ за възрастен

 

 

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 80. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
*Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. 

 

*Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
*При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
*При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.