Период
 • 27.10.2019 – 31.10.2019
от 289 евро

КРУИЗНА КОМПАНИЯ: MSC CRUISES
КОРАБ: MSC OPERA
Лого на MSC Cruises

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
Брой пътници: 1712
Брой екипаж: 740
Последна година на реновация: 2014
Година на пускане на вода: 2005
Тонаж: 59058.00
Ширина: 28.80
Дължина: 251.25
Скорост: 21.00
Електрическо напрежение: 220

ЗА КОРАБА

MSC Opera принадлежи към флотилията на MSC Cruises, клас Lirica. Корабът е относително малък, което предполага по-малко места за развлечение на борда, но от друга страна е много подходящ за една по-спокойна почивка, в по-фамилиарна обстановка и персонално внимание.

Наслади се на круизно пътешествие с включени напитки*

MSC Opera започва круизното си приключение от Венеция - „Кралицата на Адриатика“, изникналa от водите на венецианската лагуна още през V век, винаги е очаровала посетители от целия свят със своите величествени дворци, романтични канали и приказни площади. Вторият ден ще ви отведе до далматинското крайбрежие на Хърватия, в красивия Задар - град прочут с красивите си църкви в римски стил.

Следващата спирка на круиза е Котор, малък град с богата история, живописна природа и стара част на града, която е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. На четвъртия ден, MSC Opera акостира в Равена - малък италиански град, в който се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V, VI и VІІ в. са впечатляващи символи на легендарното минало на града като последна столица на Западната Римска империя след разпадането на Рим през V в. Круизът завършва отново в приказната Венеция. Един прекрасен кратък круиз, които си заслужава напълно!

 МАРШРУТ

ДЕН

ТОЧКА

ДЪРЖАВА

ПРИСТИГАНЕ

ТРЪГВАНЕ

начално пристанище

1

Венеция

Италия

-

16:30

междинно пристанище

2

Задар

Хърватска

08:00

16:00

междинно пристанище

3

Котор

Черна гора

10:00

17:00

междинно пристанище

4

Равена

Италия

13:00

21:00

крайно пристанище

5

Венеция

Италия

09:00

-

 

ДАТИ И ЦЕНИ

Това са най-ниските цени за посочените дати на отплаване и тип каюти. Посочените цени са за един възрастен при настанени двама човека в каюта. 
При промоции, цените са с вече калкулираната отстъпка.
Изберете дата на отплаване, за да преминете на следващ екран, където ще може да проверите крайната цена за всички пасажери, както и да направите резервация.

 

Дата на отпътуване: 27.10.2019 г. Промоцията е валидна до изчерпване на местата!

Вътрешна каюта -  € 289 на човек
Външна каюта -  € 349 на човек
Каюта с балкон - € 459 на човек

 

Цената включва:

 • Настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз;
 • Пристанищни такси във всички точки от маршрута;
 • Изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря*, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда) – * вечерята е на две смени с фиксирани часове;
 • Някои напитки на борда:
 • Ежедневно почистване на каютите;
 • Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу протрами);
 • Ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии;
 • Ползване на закрития басейн (само на MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina и MSC Preziosa);
 • Ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло);


 

Цената не включва:

 • Транспорт от и до началното/крайно пристанище;
 • Междинни нощувки, ако се налагат - може да се резервират в офисите на агенцията;
 • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се на борда на кораба или предварително в офисите на агенцията);
 • Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания:

              - за Европа - € 10 възрастен на ден (12 години и нагоре); за деца от 2 до 12 години € 5.00 на ден );

              - за Близък изток - € 10 възрастен на ден (12 години и нагоре); за деца от 2 до 12 години € 5.00 на ден );

              - за Северна Америка - $ 12.50 възрастен на ден; за деца до 12 години $ 6.25 на ден );

              - за Южна Америка - $ 12.50 възрастен на ден (12 години и нагоре); за деца до 12 години $ 6.25 на ден

              - за Южна Африка - $ 8 възрастен на ден (12 години и нагоре); за деца $4

 • Напитките - безалкохолни и алкохолни, освен упоменатите по-горе;
 • Храната в специализираните ресторанти (на борда на корабите, които имат такива);
 • Всякакви услуги с индивидуален характер (СПА, пране, гладене, фризьор, козметик и др.);
 • Хазарт (бинго, казино и др.)
 • Телекомуникациите и интернет.
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" - препоръчителна, може да се закупи във всеки офис на агенцията; По желание може да сключите и допълнителна застраховка "Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 15 дни. Повече информация може да получите в офисите на агенцията 

 

Ред и начини на плащане:

 • 30% от общата стойност на пътуването са дължими при потвърждение на онлайн заявката за резервация или при сключване на договор в офис, съгласно т. 21 от Общите условия. Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от 40 дни преди началната дата на пътуването.
 • Плащането може да се извърши в брой или с дебитна/кредитна карта в офис на агенцията или по банков път на посочените в потвърждението/договора банкови сметки.


 

Допълнителни условия и информация:

 • Възможност за смяна на име в резервация – Такса 50 евро - валидно за всички категории каюти – BELLA /FANTASTICA /AUREA /YACHT CLUB. Промяната на име е възможна до 7 дни преди отплаване.
 • Възможност за смяна на дата на отплаване – Такса 50 евро и доплащане ако има разлика в тарифите - валидно за всички категории каюти – BELLA /FANTASTICA /AUREA /YACHT CLUB. Промяната на дата е възможна до месец преди отплаване.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт, изтичащ след не по-малко от 6 месеца от датата на приключване на пътуването.
 • Необходимо е издаване на предварителна виза за български граждани ако по маршрута имате посещение на някоя от следните държави: Австралия, САЩ, Индия, Канада, Китай, Мозамбик, Тайланд, Куба, Пуерто Рико, Южна Африка.
 • Може да си издаде на място виза при посещение на някоя от следните държави: Бахрейн, Виетнам, Египет, Индонезия, Йордания, Камбоджа, Мадагаскар, Папуа Нова Гвинея, Ямайка.
 • Русия - необходимо е закупуване на брегова екскурзия от круизната компания. Ако не желаете да ползвате тази услуга, трябва да си издадете виза предварително. Заплащането на визите се извършва на място при влизане в съответната страна или към круизната компания по време на Вашето плаване.

Повече информация относно визовите изисквания за български граждани можете да получите на сайта на Министерството на външните работи на Република България.

Чуждестранни граждани, може да проверят визовите изисквания, валидни за техните държави на страниците на техните консулски отдели, външно министерство или съответните служби.

 

 

 

US10042019T