Период
  • 30.01.2018 – 08.02.2018
1795евро

 

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Коломбо - Дамбула - Минерия - Полонарува - Сигирия - Канди - Перадения - Нувара Елия - Берувара - Коломбо - Истанбул - Варна/ София

 

Стандартна цена: 1795 евро/ 3511 лв. с включени летищни такси

 

Програма

Ден 1 София/ Варна - Истанбул.

Излитане от София в 21:35 ч. и кацане в Истанбул в 23:10 ч.

Излитане от Варна в 15:50 ч. и кацане в Истанбул в 16:50 ч.

В Истанбул двете групи се събират.

Ден 2 Истанбул - Коломбо

Излитане от Истанбул в 01:05 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до Дамбула (около 170 км.). Настаняване в хотел Pеlwehara village Resort 3+* или подобен около 19:00ч. Вечеря и нощувка.

Ден 3 Полонарува - Минерия

След закуска се отправяме към древната столица Полонарува (обект на ЮНЕСКО). Средновековният град е с изключително добре запазена архитектура и колекция от статуи на Буда, изработени от цели камъни. Следва сафари в националния парк Минерия - известен като дом на стада диви слонове. Там живеят на свобода също и леопарди и индийски замбари (бозайник от семейство еленови, световно застрашен вид).

Завръщане в Дамбула. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Сигирия и Канди

След закуска ще се изкачим до скалната крепост Сигирия, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.

Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.

Следва почивка в района Матале, където ще посетим Градината с подправките. Ще се запознаем с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина на отглеждането им. Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Настаняване в хотел Senani 3+* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Канди - Перадения - Нувара Елия

След закуска посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса. Следващата спирка е чайна плантация и фабрика, където се произвежда световно известният и добре познат у нас цейлонски чай. Пристигане в Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м. надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". От тук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м.). Настаняване в хотел Oakray Summerhill Breeze 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Берувела

След закуска, отпътуване и пристигане в Берувела около обяд. Настаняване в хотелTaprospa Footprints 4* или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Берувела

Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Берувела

Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Берувела - Коломбо

Закуска. Отпътуване за Коломбо (75 км.). Пристигане в бившата столица на страната и сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5 хектаровия парк до сами океане Galle Face Green и много други.

Трансфер до летището и полет от Коломбо в 21:45 ч.

Ден 10 Истанбул - Варна/ София

Кацане в Истанбул в 05:30 ч. Излитане за Варна в 13:20 ч. и пристигане в 14:20 ч.

Полетът за София е в 07:45 ч. Пристигане в 09:10 ч.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна

Летищни такси в размер на 362 евро/ 709 лв. към 13.02.17 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.

Трансфери летище - хотел - летище

Климатизиран транспорт по машрута

2 нощувки със закуски и вечери в Дамбула

1 нощувка със закуска и вечеря в Канди

1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия

3 нощувки със закуски в Берувела

Местни екскурзоводи

Входните такси за обектите по маршрута

Сафари с 4х4 джипове в Минерия

Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро

Водач - преводач от туроператора

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Шри Ланка - 35 EUR/ 69 лв.

Лични разходи

Напитки по време на храненията

Бакшиши - около 50 USD - дават се на водача по време на първия трансфер

Доплащане за единична стая - 340 евро/ 665 лв.

 

Минимален брой участници: 10 човека

 

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 300 евро/ 600 лв при подписване на договор

Доплащане до 21 дни преди датата на отпътуване

 

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

 

 

BMG23022017