от 108 лева

ПРОГРАМА
Първи ден: Отпътуване 05:00 Русе-Дом на културата, Разград 05:45ч от Автогарата; 06:15 Търговище от от бензиностанция на OMV ;  от В.Търново 07:30 от  паркинга до Летния театър; Габрово- 08:20 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/. Отпътуване за града на минералните извори Хисар. Разходка в централната част на града- минералния извор Момина сълза с температура 42°; чешмата Стублата, водата на която се ползва за промиване на очите; Топлица – най-горещият извор с 51 °C и върху, който е била построена първата баня използвана още през римската епоха; термите на император Диоклециан, едни от малкото запазени римски терми на Балканския полуостров; амфитеатърът, на които са се провеждали спортни състезания и борби с животни, построен през първата половина на IV в, с отлично е запазена арена и обслужващите амфитеатъра помещения; крепостта Хисарлъка.
   
  Отпътуване за с.Старосел. Разглеждане с беседа на тракийски култов център Четиньова могила открита през 2000 г. С разкопаването на този царски тракийски комплекс с Мавзолей, обектът придобива световна известност.
 Отпътуване за гр.Панагюрище. Пристигане в ранния следобед. Посещение на къщата на Райна княгиня, ушила знамето на въстаниците през Априлското въстание. На 22 април 1876г когато се освещава знамето по желание на гражданите на Панагюрище Райна Футекова преминава триумфално по улиците на града препасана със сабя и револвер. По желание посещение на Историческия музей в града с изложено копие от Панагюрското златно съкровище , датирано от IV, III век преди Христа, открито 1949 г и тежащо малко повече от 6 кг. Настаняване в хотел Вечеря. Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска. Отпътуване за Историческата местност Оборище.На това място между 14 и 16 април 1876г се събира за пръв път Великото събрание  и се взема решение за обявяване на  Априлското въстание. Целта на въстанието е да освободи българските земи от продължаващото пет века османско владичество. Въстанието има своя едноличен предводител, българския революционер Георги Бенковски (1843 – 1876 г.). Писателят Захари Стоянов (1850 – 1889 г.), който участва във въстанието, споменава за 54 представители от българските земи. Поклонение пред паметника на Априлци.
Всяка година на 2 май в историческата местност се провеждат национални чествания.
Отпътуване за с.Чавдар. В покрайнините на селото е изграден Археологически парк Тополница. Той се състои от музейна сбирка и пет неолитови къщички. В музейната сбирка са събрани артефакти от проведени разкопки от преди 50 години. В комплекса има ресторант.             
Свободно време за обяд.
Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане около 21 ч.

 

 

Дата на отпътуване:

Цена възрастен в двойна/тройна стая:

7-8 ноември 2020 г.

от РУСЕ

от РАЗГРАД

от ТЪРГОВИЩЕ

от В.ТЪРНОВО

118 лева

138 лева

138 лева

108 лева


Цената включва: 
транспорт
нощувка + закуска и вечеря
застраховка
водач от фирмата

Цената не включва: 
входни такси за туристическите обекти
храна
За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на туристическата агенция.

 

 

DTN20102020T