Период
  • 26.04.2019 – 30.04.2019
от 1183 лв.

Любов от пръв поглед

ПРОГРАМА:

Ден 1.26.04.2019

Среща в 09:00 ч. на паркинга на централна ЖП гара Русе и трансфер до Букурещ. 12:45 ч. полет до Болоня и кацане в 13:55 ч. Разходка в града за около 2-3 часа като ще се опитаме да Ви покажем едни от символите на града. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2. 27.04.2019

Закуска. Първа среща с Флоренция – този ден ще бъде посветен на най-значимата флорентинска фамилия в историята – Медичи. Стартираме деня с посещение на катедралата „Санта Мария Новела“. Продължаваме с базиликата Сан Лоренцо (параклиса на Медичите от Микеланджело), както и Библиотека Медичея Лауренциана. След това ще се отправим към двореца на Медичите – Палацо Медичи Рикарди, построен между 1445 и 1460 г. Формата на оригиналната сграда е почти кубична. Тя е с централен двор, от който през портал се предоставя достъп до градина, заобиколена от високи стени. Фасадата е изградена от дялан камък, който през Средновековието обикновено бил запазен за обществените сгради, в които заседава градската управа. Свободно време за почивка и обяд. След това ще посетим катедралата Санта Мария дел Фиоре, която е четвърта по големина в света а интересното е че куполът, проектиран от Филипо Брунелески, е издигнат без поддържащо скеле. Разглеждаме Баптистерия (портите на Рая) Камбанарията на Джото. Независимо че в града са събрани 30% от най-значимите шедьоври на изкуството, по улиците ще забележите автентични дубликати като статуята на „Давид” на Микеланджело, която стои на централния площад „Пиаца дела Сеньория”, но не се съмнявайте че ще изпуснете да се насладите и на оригинала в „Академията“, която ще посетим следващия ден. Разходката завършва с емблематичния мост – Понте Векио. Свободно време. Нощувка.

Ден 3. 28.04.2019

Закуска. Флоренция - ренесансовата столица на света, родно място на личности като Леонардо да Винчи, Данте, Макиавели и Микеланджело. Стартираме обиколката с музея Чинаколо ди Санта Аполония, където ще видите една от версиите на „Тайната вечеря“ от Андрея дел Кастаньо. Продължаваме с музеят Сан Марко. Продължаваме към известния площад „Сантисима Анонциата“ по пътя към „Музея на Академията“. Свободно време за почивка и обяд. Следва посещение на църквата „Санта Кроче“, музея Барджело и ще завършим деня в Палацо Векио (и до днес , център на политическата власт на града). Дворецът “Векио” е най-значимата сграда във Флоренция. Строежът й е започнат през 1299г. и носи отличителните белези на готическата архитектура. Това е едно от местата, където е сниман филмът “Ханибал”.  Свободно време. Нощувка.

Ден 4. 29.04.2019

Закуска. Денят започва с един от най-романтичните площади на Флоренция- пиацале Микеланджело. Ще видим и църквата Сан Миниато ал Монте, след като се насладим на гледките към града,  ще продължим към Капела Бранкачи, в църквата „Санта Мария дел Кармин", където можете да видите невероятните фрески на Мазачо. В този ден ще разгледаме уникалната световноизвестна галерия Уфици. В нея се намират платна и скулптури на Джото, Микеланджело, Рафаел, Рубенс, Ботичели, Тициан, Леонардо да Винчи, Филипо Липи и на още много прочути творци. Свободно време. Нощувка.

Ден 5. 30.04.2019

Закуска. Свободно време във Флоренция за последна разходка и покупки и напускане на хотела, за да посетим още две тоскански градчета: Лука и Пиза. Първо се отправяме към една от перлите на Тоскана – Лука. Градът е запазил много следи от миналото си: църкви, замъци, площади и улички. Именно те придават чара на това малко градче, което като че ли съвременният урбанизъм е пощадил. Обграден е от назъбени крепостни стени и бастиони, дълги 4 км и строени през XVI и XVII век. Те са изградени от единадесет силно издадени и свързани помежду си бастиона. На територията на Лука са съхранени около 2 000 църкви, построени в епохата  на Средновековието и десетки старателно реставрирани дворци. В околностите му са запазени множество вили и селски храмове. За център на града се счита „Пиаца Меркато”, чиято овална форма повтаря формата на древноримския амфитеатър, който се е издигал тук в древността. Потегляме към Пиза. Разходка по Piazza dei Miracoli - площада на чудесата в Пиза. Да, всички знаят наклонената кула в Пиза и всеки, посетил града се е снимал на фона на тази инженерно - конструкционна грешка. Но в Пиза освен площадът на чудесата, където именно е наклонената кула може да се видят и куп интересни и архитектурно стойностни неща като Дуомо - катедралата, стилната малка църква Санта Мария дела Спина, националния музей, площад Кавалиери и други интересни забележителности, които ще ви покажем. Трансфер до летището в Пиза за полет до Букурещ в 22:05 ч. Кацане в 01:20 ч. на летище Отопени. Трансфер до Русе.

 които ще ви покажем. Трансфер до летището в Пиза за полет до Букурещ в 22:05 ч. Кацане в 01:20 ч. на летище Отопени. Трансфер до Русе.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА 1 ЧОВЕК:

В единична стая - 1369 лв.

В двойна стая - 1183 лв.

Трети възрастен - 1183 лв.

Дете до 12г. - 1027 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*  Самолетни билети Букурещ – Болоня, Пиза - Букурещ  с включен ръчен багаж с размери 40х30х20 см.

*  трансфери Русе-Букурещ-Русе и летище-хотел-летище;

* 4 нощувки със закуски в хотел във Флоренция, Hotel Residence Grifone Florence 4*

* екскурзоводско обслужване на българси език по време на целия престой;

*  всички обиколни турове, които включват всички забележителности и обекти описани по гореспомената програма;

* водач от MG Travel при минимум 15 души;

* медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица под 69 г.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

* градска такса в размер на 4.80 евро на човек на ден. Заплаща се на място, на рецепция.

* входни такси на тур. обекти във Флоренция – по желание на клиентите се закупува музеен пас за 3 дни (72 евро), включва над 60 музея, градски транспорт и безжичен интернет където е достъпен. НЕ СЕ ЧАКА НА ОПАШКА ЗА БИЛЕТИ И ЗА ДОСТЪП В МУЗЕИТЕ! http://www.firenzecard.it/index.php?lang=en

 * входни такси на тур. обекти в Пиза - Баптистерия 5 евро, Наклонената кула 18 евро

* Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица над 70 г.: 12 лв. за целия престой / заявява се и се заплаща предварително от България/;

* Плащане на пакет „Седалки“ в самолета – 20 лв. /задължително, заявява се и се заплаща предварително от България/;

* Плащане на приоритет (дава ви възможност да вземете с Вас 1 ръчен багаж в салона на самолета до 10 кг. с размери 55х40х23 см.  +1 малка чанта в салона +Гише за чекиране и качване на борда с предимство)   25 лв. (цената се препотвърждава при закупуване) /задължително, заявява се и се заплаща предварително от България/;

* Чекиран багаж до 20 кг: 98 лв в двете посоки (цената се препотвърждава при закупуване)

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България /.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

• Firenze Card за 3 дни - 141лв.

• Наклонената кула в Пиза - 35лв.

• Баптистерият

 

Полетно разписание:

Отпътуване

Букурещ – Болоня    26.04.2019                        

 Depart        Arrive      Stops

14:25           15:35      Nonstop                                                              

Връщане

Пиза – Букурещ    30.04.2019    

Depart        Arrive      Stops                                  

22:05          01:25      Nonstop

 

Полезна информация :
Парична единица:евро

Разменни валути:евро

Говорими езици:италиански, английски

Визов режим за българи:не

Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта

 

MGT23012019