от 1449 лв

ПРОГРАМА :

Ден 1 : София - Лисабон

Сборно време на летище София, Терминал 2 в 19:00ч. Отпътуване за Португалия с полет на АК „България Еър“ в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23:00ч. Трансфер до хотел VIP Inn Berna 3* в Лисабон. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 : Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, разположен в централната част на града - многобройни площади, свързани с прави улици, впечатляващи сгради от XVIII век, множество хотели и кафета. Байша е известен с нощния си живот. Въпреки опустошителното земетресение през 1755 г., кварталът днес е напълно възстановен. Площадите "Фигейра" и „Росио“, от които се разкрива страхотна гледка към замъка "Свети Георги". Най-големият площад в Лисабон "Комерсио" (известен още като Площадът на търговията), със своите две емблематични забележителности – арката „Руа Аугуща“ и бронзовата статуята на крал Жозе I Реформатора, създадена през 1775 г. Отправяме се към устието на река Тежу, където ще видим Паметникът на Откривателите, построен в чест на Енрике Мореплавателя; кулата "Белем" – един от символите на Лисабон, обявен за паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО; манастира "Жеронимуш", построен през 1601 г, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 : Синтра – Фигейра да Фош
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или по желание: полудневна екскурзия до Синтра. Неслучайно наричана „райската градина на Португалия“, Синтра ще ви смае със своите природа и архитектура. Ще имате възможността да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в.; или величествения замък Пена, построен през 19в. от Фердинанд 2, на една от най-високите точки на планината Синтра. Интересен факт е, че Двореца е построен на мястото на манастир от 14век. Той е изключителна  комбинация от различни архитектурни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Ако изберете да останете в града, не пропускайте да посетите имението Кинта де Регалейра. Ако интериора е впечатляващ, то градините ще ви смаят със своята красота. Множество и най-различни растителни видове, в унисон с ренесансови укрепления, мистични религиозни символи, а градините са свързани с алеи, проходи и пещери. Най-голямата забележителност е Кладенецът на Посвещението (Обърнатата кула), напомняща Деветте кръга на Дантевия ад. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел Mercure 4*. Наричат Фигейра „Раиня дас Праяс“ – Кралицата на плажовете. Разположена точно в средата между Лисабон и Порто, тя е прекрасно място не само за почивка и релакс, но и удобна отправна точка за всички интересни места в Португалия. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 : Оурем – Томар – Алкобаса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е типичен средновековен град в Централна Португалия. Крепост тук е имало още по времето на Мюсюлманското владичество, но бива освободен от християните през 12век. Според легендата, именно тук мавърската принцеса Фатима приема християнството, под името Оурема, откъдето идва и името на града. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар – земя на тамплиери. Днес Томар е част от богатата историческа мозайка на Португалия. Посещение на Замъка на тамплиерите от XII в. и манастира "Орденът на Христос". Томар е приютил и най-старата синагога в Португалия – място на убежище за евреи в края на Втората световна война. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в., когато португалският крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква, в чест на победата над маврите. По-късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство „Св. Богородица от Алкобаса“ е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 5 : Порто
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Порто.
Вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО: гарата "Сао Бенто", която е истински шедьовър. Този транспортен възел крие голяма част от португалската история - красиви португалски плочи, които изобразяват исторически сцени от живота; Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците) – най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата Порто – една от най-старите сгради в града, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. Оттук по средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежната улица. Възможност за миникруиз по река Доро (около 50 минути, при подходящи метеорологични условия, заплаща се на място - около 15 евро). Ще видите и моста Дон Луиш І - най-атрактивният от 6-те моста на река Доро, построен от ученик на самия Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Коимбра – Авейро – Коста Нова
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста Нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Тук е най-старият университет в страната, и едно от най-старите висши учебни заведения в света. Основната забележителност  е Университетската библиотека "Жоанина“ - тук се съхраняват повече от 300 000 книги. Свободно време в Стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на  първия крал на Португалия - Алфонсо Енрикеш. Продължаваме към Авейро - градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 : Фатима – Назаре - Баталя – Обидош
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.  Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Ще видите Базиликата „Девата от Фатима“ и ще научите кои са трите пророчества от Фатима. Посещение на манастира в Баталя от 14 в. – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа. Построен е през 1388 г. от крал Жуау І, дал клетва пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубарота. Разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре. В миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е популярен курорт с прекрасни плажове и вкусна кухня. Известен е още с уникалните местни народни носии и църквата "Св. Богородица от Назаре", намираща се на един от главните площади . Обидош ще ви пренесе в далечното минало. Селцето е заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към замъка от XV в. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 : Мафра – Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големия бароков дворец-манастир в Португалия. Строителството му започва в началото на 18в. по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго “Възпоменание за манастира”. Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21:00ч. трансфер до летището.

Ден 9 : Лисабон – София
Отпътуване за България в 00:05ч. Пристигане на аерогара София в 06:00ч.

НОВО!! ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО - ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА!!

 

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021

Дата Възрастен в двойна стая
20.05.2021 г. 1449 лв.
27.05.2021 г. 1449 лв.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София
 • 23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
 • Летищни такси /113 евро към 01.10.2019г/
 • Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
 • 2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон
 • 5 нощувки със закуски в хотел MERCURE 4* във Фигейра да Фош
 • 5 вечери на тристипенно меню в хотела във Фигейра да Фош
 • вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош
 • Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
 • НОВО - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО!
 • Разглеждане на Мафра
 • Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки
 • Водач от агенцията по време на престоя в Португалия
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“


Цената не включва:

 • Бакшиши за местните шофьори – 2 EUR на турист/ на ден (заплаща се задължително на място)
 • Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период
 • Доплащане за полет от Варна - 120лв
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Обяди
 • Вечери в хотела в Лисабон
 • Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн
 • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки/
 • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии и други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Слушалки по време на туровете – 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. - 15.30лв (по 1.70лв на ден)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


Допълнителни услуги :

 • Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса : 75лв
 • Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова : 59лв
 • Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош : 88лв
 • Полудневна екскурзия до Синтра : 75лв
 • Пакет от 3 екскурзии : Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса + Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова + Полудневна екскурзия до Синтра : 188лв
 • Деца до 12 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии


Допълнителни услуги:

Название

Избираема

Цена

     

Слушалки по време на туровете – 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)

ДА

 

Туристическа такса престой в Лисабон: 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);

ДА

 

Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период

ДА

118 лв.

Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн

ДА

 

Обяди

ДА

 

Вечери в хотела в Лисабон

ДА

 

Възможност за полет от и до Варна – 120 лв двупосочно

ДА

120 лв.

Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии и други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

ДА

 

Градски транспорт, разходи от личен характер

ДА

 

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ДА

 

Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса

ДА

75 лв.

Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова

ДА

59 лв.

Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош

ДА

88 лв.

Полудневна екскурзия до Синтра

ДА

75 лв.

Пакет от 3 екскурзии : Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса + Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова + Полудневна екскурзия до Синтра

ДА

188 лв.

Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12г. са с 50% отстъпка от редовната цена

ДА

 

Допълнителни екскурзии на място

ДА

 

Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки/

ДА

 

Бакшиши за местните шофьори – 2 EUR на турист/ на ден (заплаща се задължително на място)

ДА

 

Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. - 15.30лв (по 1.70лв на ден)

ДА

15.30 лв.

 


Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 40 туристи
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи
 • При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване
 • За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането


Срокове и начин на плащане:

 • Депозит - 500лв. при резервация
 • Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.


Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40.
 • Депозит: 500 лв.

Полетно разписание:

№ на полет

Ден

Излита

 

Каца

 

FB 563

Четвъртък

София

20:50

Лисабон

23:00

FB 564

Петък

Лисабон

00:05

София

06:00

Къде ще спим?
Две нощувки в Лисабон и пет нощувки във Фигейра да Фош, където слънце и море са в изобилие! Градът е разположен на устието на река Мондего, на 40км от Коимбра, примамва със своите необятни плажове с бял ситен пясък.
 

Хотели по програмата :

Hotel Mercure ****   https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1921-mercure-figueira-da-foz-hotel/index.shtml

VIP Inn Berna *** - Лисабон  http://www.hotelvipinnbernalisboa.com/index.htm?lbl=ggl-en-rmk&gclid=Cj0KCQjw9ZDeBRD9ARIsAMbAmoYagcp-IOO1RJb98AAyng7uhLSuYw5TK_qApieFNUt-YuHHIKAAuMoaApWtEALw_wcB

 

Кои забележителности се посещават?

 • Лисабон - манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, квартал Байша, площадите Комерсио и Фигейра
 • Синтра - много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки, посещение на двореца „Кинта да Регалейра“ – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани
 • Обидош - село, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка
 • Назаре - в миналото е малко рибарско селце, а в наши дни - известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии
 • Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят
 • Баталя - под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа
 • Порто– река Доро, Катедралата, двореца Болса, моста Дон Луиш І, квартала Рибейра, избите във Вила Нова де Гаия.

Авейро - "португалската Венеция",заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция

Коимбра - най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека

 • Оурем старият град и замъка
 • Томар - манастирът на Ордена на Христос
 • Алкобаса - Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса»
 • Коимбра - Университета, Библиотеката, старият град, Байша, църквата на Светия кръст
 • Коста нова

 

Ще има ли водач от България?
Служител на агенцията ще ви изпрати на аерогара София, а на летището в Лисабон ще ви посрещне наш представител и екскурзовод, който ще ще придружава групата по време на целия престой в Португалия.

Какъв е полетът до Португалия?
Полетът е с авиокомпания България Еър, директно до столицата на Португалия - Лисабон. Продължителността му е около 4 часа. В самолета можете да се подкрепите с безплатен сандвич и кафе. 

Има ли включен багаж в цената? 
Има един брой ръчен багаж до 8 кг. и един брой чекиран багаж до 23 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100  мл. 

Колко голяма е групата?
Групата ще бъде 40 – 48 туриста, което означава, че програмата и часовете на отпътуване трябва да се спазват стриктно, за да се изпълни маршрута.

Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.

Срокове и начин на плащане:

 • Депозит – 500лв при резервация
 • Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

 

 

EL17022021 P