130 лв

ПРОГРАМА

Първи ден: Тръгване 05:45ч Разград -от Автогара; 06:20 Търговище -от бензиностанция на OMV, Антоново, Стражица, В.Търново -от паркинг до летен театър,  Севлиево  автобусна спирка пред хотел Плаза, /За Габрово качване в Севлиево/. Отпътуване за Калофер. Продължаваме с автобус до началото на местността „Паниците“. Свободно време за подготовка и  пешеходно изкачване /задължително с туристическа раница/ по маркирана туристическа пътека посока хижа Рай. Калофер е изходен пункт за покоряване от юг на най- високия връх в  Национален парк Централен Балкан- връх Ботев /2376м.н.в./, както и до най- високия водопад в България – Райското пръскало/124м./. Маршрутът тръгва от м.Паниците, намираща се на 7 км северно от града и минава през м.Понякя, Параджика, Каменливеца,Рогачева гора и Малък купен , за да ви отведе след около 4 ч. до хижа Рай в подножието на Райското пръскало. Пътеката е изключително живописна, много добре маркирана.  Хижата  разполага със 120 легла, както и с обща баня, кухня и лавка.  Пристигане в хижа Рай. Настаняване. Почивка. Разходка около 15 мин.  до най-високия водопад в България -Райското пръскало. Фотосесия. Връщане в хижата. Нощувка.
Хижа Рай /1560 м.н.в./.разположена на едно от най-красивите места в Стара планина. Намира се в южното подножие на връх Ботев. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 120 места, разположени в стаи с по 5, 7, 10 и повече легла, с вътрешни и външни санитарни възли и умивални. Има баня. Сградата е водоснабдена, електрифицирана. Разполага с туристическа кухня, столова с 75 места и лавка.  Възможност да се ползва и собствена храна.
Райското пръскало е най-високият водопад в България и на нашия полуостров. Водопадът се намира в Национален парк “Централен Балкан”, Стара планина. Разположен е под връх Ботев. Водите на пръскалото се спускат от 124,5 метра височина. Те дават началото на приток на Бяла река. Райското пръскало е предпочитана дестинация от много хора през летните дни. Природата е красива, местността е чиста. Освен любители на природата, тук идват и любители на скалното катерене.

Втори ден:  07:00ч. тръгване за връх Ботев /2376 м./От хижа Рай по изключително панорамната  Тарзанова пътека  за около 3 ч ще се изкачим до самият връх Ботев, денивилация 947 м. Почивка. Фотосесия. Обяд. Връщане до х. Рай. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 07:30 закуска.  Пешеходен тур /4 ч./от  х.Рай до местността Паниците /до автобуса/.Обяд в Калофер.

Отпътуване за Габрово, В.Търново, Стражица, Антоново, Търговище и Разград. Пристигане в 20:00 ч.

Дати и Цени :
от 18 до 20 юни  2021 г.   
Цена:130 лв.

Цената включва: транспорт, две нощувки, планинска  застраховка, планински водач.
Цената не включва:  храна.

Задължителна туристическа екипировка, туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж!

** минимален брой туристи за отпътуване от Разград и Търговище -> 10 човека **

 

Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:
Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.

При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел. Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на ФАНТАСТИК ТРАВЕЛ.

 

DT02032021P