от 159 лева

ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Русе в 05:00 ч. бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара по посока  Пампорово през Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица , църквата “Успение Богородично”. Отпътуване за района на Смолян. Настаняване в хотел. Разходка по Екопътека „Трите Смолянски езера“. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
08:00 ч. тръгване с автобуса посока с. Смилян и с. Могилица - разположено на двата бряга на река Арда.Разглеждане изложба базар на народни родопски занаяти.

Отправяне към уникалният паметник на културата “Агушевите конаци”. Агушевите конаци са строени в средата на IX век /1843 г/ от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. От там идва и името им днес.

Строежът на Агушевият конак продължил 20 години.Те представляват на практика късносредновековен феодален замък. Замъкът е с 221 прозореца, 86 врати и 24 комина.Разположен е сред чудната родопска природа с изглед към зелени ливади и гори над река Арда. Конакът е толкова голям, че днес за него се говори в множествено число – Агушевите конаци. Днес паметникът на културата “Агушевите конаци” е реституиран на наследниците на Агуш ага.Свободно време и за обяд. Отпътуване с автобуса към един от подземните дворци на Родопите пещерата Ухловица.Тя е една от най старите пещери в региона, с много красиви дендритни образувания, приличащи на морски корали, създадени в продължение на векове.Пещерата завършва със седем невероятно красиви езера.Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен леден водопад.Пещерата Ухловица се намира на 1040 метра надморска височина, а температурата вътре в нея през цялата година е 10 - 11 градуса.Пътят до входа на пещерата е едно малко предизвикателство, което си струва да се приеме, за да се докоснете до загадъчната красота на пещерата.Отпътуване за гр. Смолян.Свободно време и за вечеря.Втора нощувка

3-ти ден
8:00 ч - освобождаване на хотела и отпътуване за Дяволския мост/Ардино –пешеходна разходка.
Продължаваме към Хасково – Мадоната с младенеца.

Отпътуване за Русе - пристигане вечерта.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:
02-04 октомври 2020

с тръгване от РУСЕ – цена 159 лева на човек
с тръгване от РАЗГРАД – цена 179 лева на човек /при минимум 8 записани!!!/

 

Цената включва:
транспорт с лицензиран автобус / микробус
2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Смолян в двойна/тройна стая (единично настаняване се извършва срещу доплащане!)
екскурзовод
беседи за туристическите обекти

Цената не включва:
Задължителна застраховка до 70 год. - 3.00 лв./ за трите дни на тур.пакет /човек
входни такси на посещаваните обекти
лични разходи

Допълнителна информация
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена (по лична карта или паспорт) , ЕГН на всеки турист, тел. за връзка !

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта; 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

 

 

 

МНК16092020Т