Период
 • 02.07.2017 – 09.07.2017
от 2177лв

02 юли:

 Излитане от летище Варна с  директен полет на Аерофлот в 10,40. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 13,45ч. Посрещане от фирмата-партньор. Панорамна автобусна екскурзия (3 часа) на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Трансфер до хотел Ладога 3*. Настаняване  в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.
03 юли: 

Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на С. Петербург”: Исаакиевския събор - най- големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора „Воскресение Христово” или  „Спас на Крови” – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. (6 часа). Свободно време. Нощувка.
04 юли: 

Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (7 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк.  Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка. 
05 юли:

 Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (3 часа) –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обяд в ресторант в градаОбзорна екскурзия в Ермитажа (3 часа) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.
06 юли: 

Закуска. Отпътуване за Великий Новгород (196 км) – град-музей на Древна Русия от 862 г. http://novgorodmuseum.ru/. Екскурзия в Хутински Спасо-Преображенски манастир - основан през 1192 г. Обяд в ресторант във В. Новгород. Обзорна екскурзия на Новгород. Екскурзия в Ярославово  дворище и древното тържище – исторически архитектурен комплекс, част от културното наследство на ЮНЕСКО, тук е кипяла  търговията, по брега на р. Волхов е имало дълга редица кораби с различни стоки, тук са се решавали важни държавни въпроси. В този комплекс са съхранени и 7 храма. Обзорна екскурзия във В. Новгородския Кремъл – паметник „Хиляда години Русия” открит 1862 г., Софийский собор - най-древния храм в Русия от 1045г. Около 17,30ч. – настаняване в хотел Волхов 4*. Нощувка.
07 юли: 

Закуска. Екскурзия в музея под открито небе на традиционните руски дървени къщи ”Витославлицы” – разположен в живописна местност на брега на езерото Мячино. Екскурзия в Св.Юриевский манастир от 1119 г. с посещение на Георгиевски събор. Обяд в ресторант в града. Свободно време. Ок. 16,30ч. – отпътуване за Санкт Петербург. Настаняване в хотел Москва 4*. Нощувка.
08 юли:

 Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село (6 часа) – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
09 юли: 

Закуска. Освобождаване на стаите.  Трансфер до летище. Пулково за полет на Аерофлот Санкт Петербург – Варна в 06,40ч.  Пристигане на летище Варна в 09,50.

Пакетни цени по програмата:

Период 

На турист в двойна стая

02.07.17 - 09.07.17

1 975 лв.

летищни такси

202 лв.

Обща пакетна цена

2 177 лв.

Полетното разписание е в местни времена.
Внимание:Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет за полет на Аерофлот Варна - Санкт Петербург – Варна 
- летищни такси 103 € (202 лв.) към 15.09.2016 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 4 нощувки със закуски в хотел Ладога 3* в стандартни стаи
- 1 нощувка със закуска в хотел Волхов 4* във Великий Новгород
- 2 нощувки със закуски в хотел  Москва 4* в стандартни стаи 
- 1 обяд в ресторант в града в Санкт Петербург
- 2 обяда във В. Новгород
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска застраховка (с покритие 100 000 лв.)
- тур-лидер от туроператора

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- нощна екскурзия „Развод мостов” в Санкт Петербург (ок. 2,5 часа), която включва и разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която може да се наблюдава вдигането на мостове над  р. Нева. (по желание)
- лични разходи

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Описание на хотелите:

 • Хотел Москва 4* - Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева. На 20 м. от хотела - ст.м.Александър Невски. www.hotel-moscow.ru 

 • Хотел Ладога 3* http://www.ladogahotel.ru/. Хотелът е разположен близо до историческия център, на 5 мин. пеша от метростанция Новочеркаская и на 15 мин. до Невски проспект. В хотела има съвременен лоби бар и ресторант с руска и европейска кухня. Разполага с 2 мини басейна, руска баня, финландска сауна.

 • Хотел Волхов 4* http://hotel-volkhov.ru/rooms. С удобно местоположение, в историческия център на В. Новгород; 2013-2014 г. – последна реновация. Уютни стандартни стаи 14-15 кв.м., лоби-бар, Lounge café на петия етаж, ресторант на европейско ниво, сауна с мини-басейн.

Цената е валидна за група от 40 човека. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за резервация:

 • 35% депозит

 • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

SLVX28022017