Период
  • 21.06.2019 – 28.06.2019
от 2478 лв.

ПРОГРАМА:

1-ви ден/ 21.06.2019

Среща с водача на групата на летище Варна. Отпътуване с полет на Сибирските Авиолинии за Санкт Петербург в 20:10ч. Пристигане на летището в Москва в 23:25ч. Отпътуване за Петербург в 01:50ч. (22.06.) Пристигане в Петербург в 03:25ч. Трансфер до хотел Невский Берег 3*. Нощувка.

2-ри ден/ 22.06.2019 – Панорамна обиколка на Санкт Петербург

Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с местен екскурзовод. По време на екскурзията ще се разгледа Дворцовия площад, Исакиевския площад, събора Смолни, Крайцера Аврора. Посещение на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург. Вечеря. Вечерта по желание: (Развод мостов) Нощувка.

3-ти ден/ 23.06.2019 – посещение на Ермитажа

Закуска. Посещение на “Ермитажa”с екскурзовод - един от най-големите и най-старите художествено и културно-исторически музеи в света. Пешеходна разходка: Невски проспект, ще се насладите на река Нева и каналите и ще чуете историята на много църкви и площади. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден/ 24.06.2019 – Екатерниненския дворец в Царско село

Закуска. Пълен туристически ден: с посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война. Програмата завършва в 16.00 ч в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден/ 25.06.2019 - Пълен Туристически ден в двореца Петерхоф

Закуска. Пълен туристически ден: с посещение на парка и двореца Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден/ 26.06.2019 - Отпътуване със САПСАН за Москва

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до гарата за отпътуване с влака Петрбург – Москва. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак Сапсан. Пътуването продължава около 4 часа. Трансфер до хотел Измайлово. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Нощувка.

7-ми ден/ 27.06.2019 – Пълен Туристически ден в Москва

Закуска. Обзорна екскурзия на Москва с местен екскурзовод. Посещение на Кремъл - исторически комплекс в центъра на Москва, който се явява главен обществено-политически, духовно-религиозен и историко-художествен комплекс на столицата. Днес комплексът се използва за официална резиденция на президента на Русия. Пешеходна разходка по Червеният площад – най-известният площад в Москва. с дължина 330 метра и ширина 70 метра. На площада са разположени: " Лобное место " – паметник на древноруската архитектура, Мавзолея на Ленин, “Воскресенские ворота” непосредствено до историческия музей, “Казанский собор” - посветен на Богородица, “ Храма на “Василий Блажени”, ГУМ – най-големият и на стар търговски комплекс в центъра на Москва. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден/ 28.06.2019

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване от Москва със Сибирските Авиолинии в 15:30ч. Пристигане на летището във Варна в 19:10ч.

Цени:

Настаняване / Дати

21.06 - 28.06.2019

Стандартна цена

Цена на човек в двойна стая

2478 лв.

Цена на човек в единична стая

3008 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Цената включва:          

Самолетен билет Варна – Москва – Петербург - Варна с редовен полет на авиокомпания Сибирските авиолинии с чекиран багаж до 20кг. и 1 брой ръчен багаж до 8кг.

летищни такси

трансфери летище – хотел - летище

трансфери до гарите и всички трансфери по програмата

еднопосочен билет за влак Петербург-Москва

5 нощувки със закуски и вечери в хотел Невский Берег 3* Петербург

2 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Delta 4* Москва

Туристическа програма с професионален местен екскурзовод, в Петербург и Москва с включени входни такси на посещаваните туристически обекти

Посещение на “Ермитажa”

Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/

Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село

Посещение на Оръжейната палата (Диамантеният фонд на Русия) в Москва

Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване

Медицинска застраховка за цялото пътуване с покритие 30 000 евро

Цената не включва:

Туристическа виза -120 лв за български граждани;

Обеди по време на програмата: 6 обяда – 140 лв (ще се осъществят само ако бъдат заявени предварително от цялата група)

Разходи от личен характер;

Допълнителни екскурзии - по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България

Нощен трансфер по време на вдигането на мостовете в една от вечерите в Петербург – 40 лв (ще се осъществи при минимум 15 записани)

Разходка с корабче по река Москва в Москва и река Нева в Петербург

 

Забележка:

Цената е валидна при минимум 20 туриста

Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;

В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

При ненабран минимален брой от 20 туриста, но не по-малко от 15 записани, при желание от страна на пътуващите туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане от 70 лева на човек.

Условия за записване и начин на плащане:

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.

Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Необходими документи:

До Русия се пътува с валиден задграничен паспорт с поставена в него виза за периода на пътуване.

За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Допълнителна информация:

Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на еврото 1 EUR = 1,95583 лева Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

 

GEO07112018