Период
  • 04.12.2018 – 08.12.2018
от 780 лв

Програма:

Ден 1 -  04 декември -вторник

Излитане от Варна в 17:15 часа и пристигане във Виена в 18:05. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Време за вечеря в типичните виенски бирарии и вечерна разходка сред коледните базари – неповторимо осветяващи дворците на града.

Ден 2  – 05 декември - сряда

Закуска. Възможност за пешеходен тур из центъра на Виена - Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалище на кмета, и на градския съвет;  катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може  да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.Нощувка. Следобед – възможност самостоятелно за разглеждане на двореца Белведере /горен и долен Белведере – с известната картина на Климт „Целувката“/.

Допълнително: Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален гид на български език /около 2-3часа/ доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека.

Ден 3  – 06 декември - четвъртък

Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Сиси , разглеждане на парка; по желание – посещение /срещу входна такса/ на зоологическата градина. Една от най-старите в света и единствена барокова зоологическа градина  

Допълнително: Двореца Шьонбрун  доплащане – 35 евро на човек за посещение на двореца с екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт.

Нощувка.

Ден 4  - 07 декември –петък

Закуска. Свободно време за  посещение на Коледните базари, разходка из парка Пратера.  

Неслучайно Виенската кафе традиция е включена в списъка на нематериалните ценности на ЮНЕСКО. Може да се насладите на различни видове кафе и сладкиши в прочутите Виенски кафенета, като кафе Централ например, където винаги има опашка от чакащи-https://www.cafecentral.wien/en/

Ден 5 – 08 декември - събота

Закуска. Свободно време за разходка и предколеден шопинг.Трансфер хотел-летище и полет от Виена за Варна в 18:35 – кацане в  21:25ч.

Програмата е предварителна и е възможна да претърпи промяна в реда на провеждането.

Виена е приказно красива по време на Коледните празници. Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител.

Ако сте любители на класическата музика и операта, на архитектурата  в  различните й стилове, на изкуството - особено на импресионизма, на бароковите дворци и не на последно място -  ароматното кафе - попаднали сте на точното място.

Виена – уникална комбинация от история, култура, забавления и нощен живот.

Промоционална оферта за ранни записвания до изчерпване на местата

Цена – от 399 евро/ 780 лева

                                         На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

 

Хотел                                                 На човек в двойна стая        На човек в тройна стая

http://ana-hotels.com/enzian              399 евро/ 780 лева                   389 евро/ 760 лева

Arthotel ANA Enzian

или подобен

 

Цената включва:

Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси ;

4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;

трансфери летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

 

Цената НЕ включва:

Багаж за чекиране до 23кг – 80 евро за двете посоки  /заплаща се по желание/;

Екскурзии по желание според програмата ;

Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

 

Информация за полета:

W64521  04 декември Варна Виена                1715  1805 W64522  08 декември Виена Варна                1835  2125

 

Допълнително:

Музика

За любителите на музиката Виена предлага безброй възможности-концерти в различните концертни зали, дворци, както и в Операта и Шонбрун.

Виенската държавна опера-https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/liste/

Концертната зала Музикферайн-https://www.musikverein.at/en

 

Кухня

Виенската кухня е взела най-доброто от австроунгарската империя. Ресторантите от марката Плахута се славят с добрата си кухня - https://www.plachutta.at/

 

Шопинг

Възможност за посещение на outlet Pandorf - https://outlets.mcarthurglen.com/en/at/designer-outlet-parndorf/

 

Коледни базари

Традиционно, най-големите Коледни базари са на площада пред Кметството, Штефансплац, Карлсплац, пред двореца Шьонбрун, Белведере и т.н.Изборът е Ваш - https://allexciting.com/christmas-markets-vienna/

 

 

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

 

Необходими документи:

- валидни лична карта или задграничен паспорт;

- За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

 

Резервации:

Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

 

Плащане:

50%от пакетната цена. Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.

 

 

АБ310718