Период
  • 13.10.2021 – 17.10.2021
310 ЛВ.

ПРОГРАМА


Първи ден: Тръгване 06:20ч Търговище бензиностанция на OMV, Антоново, Стражица, В.Търново-паркинга до Летен театър, Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия /за Севлиево качване от Габрово/. Отпътуване за Пловдив. Разходка в стария град- Амфитеатъра, къщата на Ламартин, църквата Св.Константин и Елена, Етнографски музей и Небет тепе.
Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 

Втори ден: 08:00ч Закуска.
С автобус отиване до телевизионната кула на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед на 360 градуса в Родопите. Изкачване до кафе панорамата на кулата става с асансьор срещу допълнителна такса. Снимки, панорамни гледки, удоволствие и в кафе-панорамата.
Отпътуване с автобуса до началото на екопътека Невястата. Разходка по екопътеката с дължина около 900 метра. Преминава се по равна горска пътека мирише на мъх и смола, много цветя. Има беседки и маси за почивка; Връщане обратно; посещение на Манастир „Св. Великомъченик Панталеймон“. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.
Трети ден-целодневна екскурзия: 08:00ч Закуска. Отпътуване за  уникалния архитектурен и художествен паметник на културата “Агушевите конаци”, строени в средата на IX век /1843 г/ от български майстори строители за Агуш ага и неговите трима сина. От там идва и името им днес. Посещение и разглеждане с беседа.
Строежът на Агушевия конак продължил 20 години. Те представляват на практика късносредновековен феодален замък. Замъкът е с 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Разположен е сред чудната родопска природа с изглед към зелени ливади и гори над река Арда. Конакът е толкова голям, че днес за него се говори в множествено число – Агушевите конаци.  Днес паметникът на културата Агушевите конаци е реституиран на наследниците на Агуш ага.
Продължаваме с автобуса за Мадан- посещение музей на кристалите.
Отпътуване за Златоград -разходка в Ариален комплекс. Свободно време. Обяд – сух пакет. 
Град Златоград  е  разположен  в Източните Родопи по долината на река Върбица. В Златоград и околностите можете да посетите много църкви и манастири, културни паметници от XVIII- XIX век. Тук е запазена най – старата църква в Родопите “Успение Богородично” – построена през 1834 г.
Град Златоград  е  разположен  в Източните Родопи по долината на река Върбица. В Златоград и околностите можете да посетите много църкви и манастири, културни паметници от XVIII- XIX век. Тук е запазена най – старата църква в Родопите “Успение Богородично” – построена през 1834 г. Забележителности в града: Стояновата къща с килийното училище от 1832 г.; най- старият писмен паметник, открит в Родопите “Златоградският писмовник” от 1852 г.; Ареалният архитектурен резерват, където са запазени много стари родопски къщи; паметник на хайдут Дельо войвода; параклисите “Св. Атанас”, “Св. Неделя”, “Св. Илия” и “Св.Константин и Елена”.
Връщане в хотела в Пампорово. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: 08:00ч Закуска.Отпътуване с автобус до начало на екопътека Смолянски езера. Разходка по езерата- Тревистото, Бистрото, Мътното и Горното.
Връщане в хотела. Обяд. Свободно време и басейн.
Отпътуване за Смолян. Посещение на Историческия музей „Стою Шишков“, на храм Св.Висарион Смолянски. Разходка в Смолян.  Връщане в хотела в Пампорово.  Вечеря. Нощувка.

Пети ден: 08:00 Закуска. Панорамна обиколка на КК Пампорово и посещение на храма Успение на пресвета Богородица.
Връщане в хотела. Свободно време. Басейн. Обяд. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Габрово,В.Търново,Стражица,Антоново и Търговище. Пристигане в 20:00 ч.
 

ДАТИ И ЦЕНИ:
13,14,15,16,17 октомври 2021 г.                
Цена: 310 лв. на човек в двойна стая

Цената включва: транспорт; 4 нощувки, 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери на блок маса в хотел*** в курортен комплекс Пампорово; застраховка; водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, екскурзии.
За деца до 12 г. отстъпка 5% от основната цена.
 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Екскурзии до: Пловдив, Смолян; телевизионната кула на връх Снежанка; Златоград -Ариален център, символът на града -паметник на Дельо войвода; гр.Мадан -музей на кристалите; Агушеви конаци -архитектурен и художествен паметник от национално значение от 1964 г.

 

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел. Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на ФАНТАСТИК ТРАВЕЛ.

 

DT07102021P