Период
  • 17.10.2020 – 18.10.2020
от 104 лева

ПРОГРАМА:
 Първи ден:
 Тръгване с автобус   05:00 Русе Дом на културата /Вазата/, В.Търново 07:00 ч. от паркинга  до летен театър, от Габрово -7:40 от от спирката пред общината срещу Априловската гимназия, на връх Шипка 30 мин. почивка. Отпътуване посока Хасково. Посещение Монументът „Света Богородица“ в Хасково, представлява издигаща се над града от височината на Младежкия хълм статуя на Богородица с Младенеца, считана за покровителка на града.  Скулптурата, висока 14 метра и тежаща 80 тона, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел “Религия” на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Св.Богородица с младенеца. Свободно време за обяд.
Отпътуване за скалните  образувания Каменните гъби. Каменните гъби са  обявени за природна забележителност  от 13.05 1974 г.

13:30 Пристигане в  тракийското мегалитно селище Перперикон.
„…Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето – знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар“.
Гай Светоний Транквил

Светилището на Дионис в Свещената планина-Родопите
Вече столетие археолозите търсят прочутото в древността светилище с прорицалище на бог Дионис. Смята се, че неговото намиране по стойност ще е равно на откриването на Троя и Микена.

Сведенията за него изключително оскъдни и със сигурност се знае единствено, че храмът е бил в Свещената планина – Родопите. Разглеждане на култовия комплекс с беседа и екскурзовод.
Отпътуване за туристическото селище Главатарци. Настаняване. Свободно време и за вечеря. Нощувка.

Втори ден: 8:00 Закуска. Отпътуване за с.Узунджово.

Църквата „Успение Богородично“ православен храм в село Узунджово, община Хасково.  Тя е най-голямата селска църква в България. Първоначално сградата е построена като християнски храм, унищожен през 1593 година от турските нашественици.Впоследствие на същото място е издигната джамия, преустроена в църква през 1906 година. Иконостасът на Узунджовската църква е единственият в България, в който има надписи на глаголица. Църквата пази една от чудотворните икони на Св.Богородица. През 2007 година храмът е реконструиран и възстановен основно с помощта на Община Хасково.
Отпътуване за с. Александрово.

Посещение на тракийската гробница и Музея на Тракийското изкуство, построени със средства на правителството на Япония край хасковското село Александрово.
Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 20,30 в Русе.

 

 

Дата на отпътуване:

Цена възрастен в двойна/тройна стая:

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2020г.

от РУСЕ

от РАЗГРАД

 от ТЪРГОВИЩЕ

 от В.ТЪРНОВО

114 лева

134 лева

134 лева

104 лева

 

Цената включва:
 транспорт
 нощувка
 закуска
 застраховка
 водач от фирмата.

Цената не включва: 
входни такси и беседи за туристическите обекти.

Отстъпки: За деца до 12 г.  -10 % намаление от обявената цена.
 

Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи.
Срок за уведомяване за не провеждане на екскурзията седем дни преди датата на отпътуване.

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на агенцията.

 

DT20102020P