Период
  • 19.09.2019 – 23.09.2019
  • 02.10.2019 – 06.10.2019
от 319 лева

19.09.2019 - Потвърдена!

02.10.2019 - Пред потвърждение!

ПРОГРАМА:
1 ден:
Отпътуване от Варна и Шумен рано сутринта, в посока ГКПП Турция - Одрин - Чанаккале. Преминаваме през пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Егейско море. Пристигаме в най-големия град на пролива - Чанаккале - град-свидетел на много важни битки от историята, известен с Троянската война. Настаняване в хотел в центъра на Чанаккале. Свободно време за разходка. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ден:
Закуска. Отпътуване за Бергама - наследник на древногръцкия Пергамон. Посещение на Акропола - втората по големина библиотека в античния свят, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови списъци, храмът на Атина, храмът Асклепион, направен в чест на древногръцкия лечител Асклепий. Древният храм се смята за аналог на съвремнните модерни физиотерапевтични центрове. Божественият Асклепий винаги е показван с жезъл, около който са увити една или две змии - символ, поставян на витрините на почти всички аптеки днес. Отпътуване за Кушадасъ - разположен в красив залив, града очарова със забележителните си морски пейзажи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден:
Закуска. По желание - Целодневна екскурзия до Памуккале - магическата и зрелищна природна местност, уникална в целия свят. Варовиковите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси в ослепителна белота. Оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук", което напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеоложки курорт в света. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
4 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Посещение на храмът на Артемида - едно от чудесата на света, джамията "Иса Бей" - направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес, гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост. Отпътуване за Измир. Разходка по крайбрежната улица, снимки пред часовниковата кула - символ на града. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Айвалък - Саръмсаклъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден:
Закуса. Освобождаване на хотела. Отпътуване в посока Чанаккале и Дарданелите. Посещение на древния град Троя, чийто произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Освен разкопките, интерес представлява макет - голям дървен кон. Ще чуете историята за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град. Отпътуване за България.

ДАТИ И ЦЕНИ:
19.09.2019      319 лв.
02.10.2019      319 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус;

Пътни, магистрални, фериботни, гранични такси и паркинги;

1 нощувка със закуска и вечеря в Чанаккале - хотел Анзак 3* или подобен;

1 нощувка със закуска и вечеря в района на Айвалък - хотел Чинар 3* или подобен;

2 нощувки, закуски и вечери в Кушадасъ - хотел Белмаре, дабаклар или подобен 3/4*;

Пешеходна обиколка с екскурзовод в Чанаккале;

Екскурзия до древния град Троя (заплаща се само входния билет);

Екскурзия до град Бергама и Асклепион (заплаща се само входния билет и лифта);

Пешеходна обиколка в Измир;

Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Водач от агенцията;

Медицинска застраховка;


ЗАБЕЛЕЖКА - При минимум 15 човека, отпътуване от Разград, Велики Преслав, Търговище и Омуртаг, без доплащане.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Допълнителни екскурзии:

- Екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария - 38 евро за възрастен, 25 евро за деца 7-11.99 години, безплатно за деца 0-6.99 години; Цената включва: вход, превоз, лицензиран екскурзовод, посещение на магазин за локум, обяд (без включени вода и напитки по време на обяда).
- Екскурзия до Памуккале - 38 евро за възрастен, 25 евро за деца 7-11.99 години, безплатно за деца 0-6.99 години; Цената включва: вход, превоз, лицензиран екскурзовод, посещение на магазин за оникс, обяд, (без включени вода и напитки);

  • Напитки по време на вечерите;
  • Медицинска застраховка за хора над 70 години - 6 лева;
  • Входни такси за обектите по програмата:

- Древния град Троя - 35 турски лири;
- Лифт до Бергама - 25 турски лири;
- Входна такса Асклепион - 35 турски лири;

ОТСТЪПКИ ЗА ДЕЦА
- Деца до 6.99 - 130 лева отстъпка от пакетната цена.
- Деца от 7 до 12.99 години - 85 лева отстъпка от пакетната цена.

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ - 90 ЛЕВА 

Условия за записване:
- Внасяне на капаро - 100 лева при записване;
- Доплащане не по-късно от 15 дни преди дата на отпътуване;

Всички допълнителни екскурзии се заявяват предварително и се заплащат при внасяне на крайната сума!!!

Необходими документи:
- За лица над 18 години - валиден задграничен паспорт;
- За лица под 18 години - валиден задграничен паспорт при пътуване с двама родители. Ако детето пътува с един родител или без родители, е необходимо нотариално заверено пълномощно оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;
 

 

RED09042019T