Период
 • 05.11.2019 – 14.11.2019
от 4399 лева

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 05.11.2019 - 19:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:20 ч. - отпътуване за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:40 ч. местно време.

ВТОРИ ДЕН - 06.11.2019 – 01:45 ч. – отпътуване за Катманду. 11:25 ч. – пристигане в Катманду. Трансфер. Полудневен тур на Катманду – храма Пашупатинат (ЮНЕСКО), посветен на бога Шива, намиращ се на около 5 км от града. Посещение на Боданат (ЮНЕСКО) – храмов комплекс, в който се намира най-голямата и почитана ступа (конусовидна постройка, обект на почит в будистката култура) в Непал. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Катманду.

ТРЕТИ ДЕН - 07.11.2019 – Закуска. Посещение на Патан (10 км) – един от най-древните и исторически значими градове в долината Катманду. Известен е като център на изящните изкуства и занаятчийството, а легендите твърдят, че е създаден от император Ашока още през III век пр. Хр. Разходка из площада „Патан Дурбар“ (ЮНЕСКО) – провъзгласен за един от най-красивите градски пейзажи със своите сгради и монументи от XVI – XVIII век. Посещение на Мангала базар, храма Махабуда и Златния храм. Завръщане в хотела в Катманду. Вечеря и нощувка в Катманду.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 08.11.2019 - Закуска. Трансфер до летището за полет до Паро, Бутан (около 1:30 часа). Полетът над Хималаите е определено незабравимо преживяване и ще имате възможност да се насладите на наистина невероятна гледка. Пристигане. Трансфер. Обяд. Посещение на Националния музей на Бутан и на Римпунг дзонг – крепост-манастир от XVII век с невероятна типична архитектура. Продължаване към Тимпу – столицата на Бутан (50 км). Посещение на мемориала Чортенстатуята на Буда – най-голямата в Бутан, зоологическата градина, където ще се срещнете с националното животно – такин и на Ташичо дзонг, където се намира секретариата и тронната зала на краля на Бутан. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Тимпу или околности.

ПЕТИ ДЕН - 09.11.2019 - Закуска. Отпътуване за Пунака – старата столица на Бутан (85 км). По пътя спирка в прохода Дочула (1300 м), откъдето се открива прекрасна гледка към Хималаите. Пристигане в Пунака. Обяд. Посещение на Пунака дзонг, крепост – манастир, чието име в превод е „Дворецът на щастието“. Този дзонг се намира на място, на което две реки се срещат, и заема специално място в историята на страната, тъй като именно тук е коронясан първият крал на Бутан през 1907 г. Тук е и резиденцията на висшия духовен водач – Йе Кенпо. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Пунака или околности.

ШЕСТИ ДЕН - 10.11.2019 – Ранна закуска. Отпътуване за Паро (125 км). Пристигане и изкачване до манастира „Гнездото на тигъра“ – най-известната забележителност на Бутан. Манастирът се намира на едно от най-почитаните места за поклонение в Хималаите и е „кацнал“ на скален склон на 800 метра над долината под него. Изкачването отнема 2:30-3 часа и денивелацията, която се преодолява, е 800 метра. Туристите, които не желаят да се изкачат, могат да се разходят донякъде и да седнат в някое от заведенията по пътя или могат да бъдат закарани в хотела, докато приключи посещението на манастира. Обяд. Отпътуване за хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка в Паро или околности.

СЕДМИ ДЕН - 11.11.2019 – Закуска. Трансфер до летището. Полет до Катманду (около 1:30 часа). Прекачване за полет до Покхара (около 30 мин.). Пристигане и трансфер от летището. Покхара се намира на брега на езерото Пхева и е известна като изходна точка за популярния хималайски маршрут Анапурна. Посещение на езерото Пхева, храмът Биндхиабасини, пещерата Махендра, водопадите Девис и на ступа Шанти или пагодата на световния мир. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Покхара или околности.

ОСМИ ДЕН - 12.11.2019 – По изгрев слънце – посещение на Саранкот – селце, намиращо се на 1600 метра надморско равнище, известно с невероятната си гледка към едни от най-високите хималайски върхове, към езерото Пхева и към Покхара. Десетият най-висок връх в света – Анапурна I (8091 м), се намира само на 24 км оттук. Завръщане в хотела за закуска. Трансфер до летището. Полет до Катманду (около 30 мин.) Пристигане и трансфер от летището. Свободно време в Катманду. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Катманду.

ДЕВЕТИ ДЕН - 13.11.2019 – Закуска. Посещение на двореца на Кумари, храмовия комплекс Сваямбхунат, намиращ се на запад от Катманду, площад „Дурбар“ (ЮНЕСКО), Хануман Дхока, храма Таледжу и на храма Кастамандап. След обяд – време за опознаване на Тамел – квартал на Катманду, известен с автентичната си атмосфера. Традиционна вечеря с фолклорни танци и музика на живо. Нощувка в Катманду.

ДЕСЕТИ ДЕН - 14.11.2019 – Закуска. Трансфер до летището. 12:55 ч. – отпътуване за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 18:50 ч. местно време. 20:10 ч. – отпътуване за София. Пристигане в София в 20:25 ч. местно време.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ
Ранни записвания до 31.05.2019 г.!

Заминаване:  05.11.2019 - 14.11.2019

Цени на човек в ЛЕВА според настаняването:

КАТЕГОРИЯ

НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* 
ДО 31.05.2019 Г.

НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* 
СЛЕД 31.05.2019 Г.

цена на възрастен в двойна стая

4399 лв.

4599 лв.

цена на човек в индивидуална стая

5181 лв.

5381 лв.

цена на трети възрастен в стая

4249 лв.

4449 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни

4024 лв.

4224 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен

4124 лв.

4324 лв.

 

Забележка: Цените за деца са по запитване!

Цената на визата за Бутан е включена в пакетната цена на екскурзията, а визата за Непал, която струва около 25 USD, се заплаща на място!

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ СОФИЯ-КАТМАНДУ, КАТМАНДУ-СОФИЯ; 
 • БЕЗПЛАТЕН САЛОНЕН И ЧЕКИРАН БАГАЖ; 
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • ВЪТРЕШНИ ПОЛЕТИ КАТМАНДУ-ПАРО, ПАРО-ПОКХАРА И ПОКХАРА-КАТМАНДУ; 
 • БУТАНСКА ВИЗА; 
 • 8 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛИ 3 И 4 ЗВЕЗДИ;
 • 3 ОБЯДА В БУТАН; 
 • 1 ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕРЯ С ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА; 
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ; 
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА; 
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР; 
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА НЕПАЛСКА ВИЗА – 25 USD НА ЧОВЕК; 
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
 • ТАКСИ ЗА СНИМКИ И ВИДЕО ЗА НЯКОИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ; 
 • БАКШИШИ ЗА ШОФЬОР И ЕКСКУРЗОВОД 3-5 USD НА ЧОВЕК НА ДЕН; 
 • ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – 2% - 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

 

ЗАБЕЛЕЖКА

За пътуването е необходим задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на завръщане

 

Примерни хотели по програмата:

 

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул: около 1 ч. и 20 мин.
 • Истанбул – Катманду: около 7 ч.
 • Катманду – Истанбул: около 8 ч. и 40 мин.
 • Истанбул – София: около 1 ч. и 20 мин.

 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,73 лева. При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Важно: При резервации и записване под 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора. 

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна валута: и в Непал и в Бутан се приема индийска рупия. В Непал и Бутан се приемат само банкноти по 100 или по-малко рупии. Непал има и собствена валута – непалска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза:

 • Непалска виза: Визата се прави при пристигане в Непал срещу такса от 25 USD на човек. Нужно е всеки турист да носи 2 снимки паспортен формат и паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на завръщане.
 • Бутанска виза: Туроператорът подава документите за визата предварително. Нужно е да се предостави паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на завръщане.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

 

 

 

RU26032019T