Период
 • 15.08.2017 – 19.08.2017
от 589 евро

 

Примерна програма:

Първи ден /15.08.2017/

Отпътуване от летище  Варна в 12:15 , каца на летище Меминген /Мюнхен Запад в 13:45 . Трансфер летище-хотел към един час и половина /срещу допълнително заплащане/ . Настаняване в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Вечерта възможност за посещение на прочутата традиционна бирария „Хофбройхаус“ http://www.hofbraeuhaus.de .

Втори ден /16.08.2017/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.Панорамна обиколка с Hop on /hop off-20 евро на човек Църквата Дева Мария (Frauenkirche)Готическа църква, датираща от 1494 г., която със своите характерни медни куполи се е превърнала в уникален символ на града. При ясно време гледката от южната кула е фантастична. Задължително я посетете! Тук ще видите и гроба на император Лудвиг, както и картината на Ван Дайк „Исус на Кръста”. Замъкът (Die Residenz)Баварските крале са живели в този ренесансов замък. Изложбата показва съкровища от монархическия период – бижута, сребро, порцелан и др. Ослепителният рококо стил в Открития театър и Фамилната галерия също са впечатляващи. Тук е и най-голямата и най-красива ренесансова светска зала на север от Алпите – Антиквариумът. Немският музей (Deutsches Museum)Най-големият музей в света за технологии и наука. Тук може да намерите всичко – от техника за мини до астрономия, както и множество автентични исторически експонати, като първия дизелов двигател например. Има голяма тестова работилница, както и турове за деца. Впечатляващи са изложбите на транспорта и въздухоплаването. Художественият музей (Pinakotheken) Тук има изкуство от всеки един век. Старата пинакотека покрива произведенията от XIV до XX век (Брюгел, Дюрер, Рафаел, Рубенс и Рембранд). По-съвременните автори (Моне, Сезан, Гоген и Ван Гог) са поместени в новата секция. Модерната пинакотека показва изработки от Кандински, Клее, Пикасо и т.н. Музеят на BMW Първоначално построен през 1973 г., този световноизвестен музей ще е много интересен за всички любители на BMW, както и за всички, заинтересовани от индустриалната история на колите. През 2004 г. сградите бяха затворени и напълно обновени, за да станат днес ярък пример за модерна архитектура.

Трети ден /17.08.2017/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за

Целодневна екскурзия до Залцбург, Австрия / от 60 евро  на човек с руски или английски екскурзовод/. Залцбург е градът на Моцарт и шоколада. Ще посетите дворецът Мирабел. Построен е в началото на 17-ти век от архиепископ Волф Дитрих извън крепостните стени на тогавашния град за любовницата му Саломе Алт. По онова време дворецът се е казвал Алтенау и е бил предназначен единствено за тайната съпуга на архиепископа и 15-те им деца. В красивия парк на двореца ще се насладите на множество статуи в гръцки стил. Ще посетите родната къща на Моцарт.Ще имате възможност да се насладите на забележителните гледки от замъка Хьоензалцбург разположен над града.

 Четвърти ден /18.08.2017/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за

Целодневна екскурзия до замъците на баварския крал Людвиг II – Нойшванщайн и Линдерхоф/ от 65 евро  на човек с руски или английски екскурзовод/. Определяни като двата най-приказни замъка в ЕвропаНай-известният от трите дворци, построени за Луи Втори от Бавария, Нойшвайнщайн е кралски палат в Баварските алпи в Германия. Започнат през 1869-та и оставен незавършен след смъртта на Луи през 1886-та година, замъкът е олицетворение на романтизма от XIX век. Със своите заострени покриви и с високите си кули, Нойшвайнщайн е фантастичен пример за средновековен замък, а и е издигнат по невероятен начин високо над пролома на река Пула. Не по –малко впечатляващ  е дворецът Лидерхоф, наричан „Малкия Версай в липовата долина“, искрящ в стил Рококо се издига на височина 1000 метра в Баварските Алпи.

 Пети ден /19.08.2017/

Закуска и свободно време. Трансфер / срещу допълнително заплащане/ до летище Меминген/ Мюнхен Запад в 14:15 полет за Варна , каца в 17:40

 

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Цени за ранни записвания или до изчерпване на местата

Хотел

На човек в двойна стая

Hotel Daniel  3*

 http://www.hotel-daniel.de   

 

589 евро/1152лева

Leonardo hotel Munich City center 4*

https://www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-muenchen-city-center

 649 евро/1270лева

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Меминген/Мюнхен Запад  – Варна с вкл. малък салонен багаж с размери 42x32x25 см или по- малък
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел /или  подобен/ 
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

 • Голям салонен багаж:не надвишаващ 56x45x25 см – от 20 евро за двете посоки ;
 • Куфар за чекиране до 23кг – от 65 евро за двете посоки ;
 • Трансфери летище – хотел – летище: с shuttle по график от летище до централна гара Мюнхен – 12 евро за двете посоки ; или индивидуален летище –хотел – летище на запитване според броя хора  
 • Екскурзии по желание ;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;

Полети:

 • 15 август 2017  Варна – Меминген / Мюнхен Запад 12:15 – 13:45
 • 19 август 2017  Меминген/Мюнхен Запад – Варна   14:15 – 17:40

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 30% от цената. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

AB16062017