Период
  • 11.09.2021 – 12.09.2021
от 120 лева

ПРОГРАМА
Първи ден:  Тръгване 05:45ч Разград -от Автогара; 06:20ч Търговище -от бензиностанция на OMV, Антоново, Стражица, В.Търново -от паркинг до летен театър, Габрово авт.спирка на Община Габрово /за Севлиево качване в Габрово/. Отпътуване за Калофер. Посещение  на мемориалната къща музей   и новата експозиционна зала на Национален музей Христо Ботев, открита през 1973 г .Тя е напълно обновена през 2008 г. в чест на 160-ата годишнина от рождението на Ботев. В  експозицията подробно, с фотоси и снимков материал, е представен жизненият път и делото на Ботев. Тук  могат да се видят единствените запазени лични вещи на Ботев – неговият джобен часовник и писалищните му принадлежности.
Отпътуване за Карлово.Посещение на Национален музей Васил Левски с беседа. Отворена като музей през 1937г, родната къща на Васил Левски се превръща в един от най-посещаваните мемориални музеи в България, неразделна част от представите на всеки българин за Апостола на свободата, място за съхранение на ценни вещи, документи и художествени произведения.
Отпътуване за Сопот. Посещение родната къща музей на патриарха на българската литература Иван Вазов с беседа. Паноптикума Бръснарницата на Хаджи Ахил  с  образите на Вазовите чичовци с много характер и портретна прилика. Скулптурната работа е дело на Йордан Кръчмаров. Награден със златен медал на Световното изложение в Париж през 1937 г.   
Посещение на Сопотския метох.   Тук с помощта на игуменката Христина се е укривал Васил Левски в периода 1869 – 1872 г.
В Сопотския метох е съществувал скрипторий за преписване на църковна книжнина и иконописна школа за монахини, действала до 30-те години на 20в. Тук е запазена и най-старата лоза в цяла Югоизточна Европа (а може би и в цяла Европа), която е на 350 години. Светата обител е описана от Иван Вазов в много негови известни произведения, като Под игото, Нова земя, Чичовци, Хаджи Ахил и др. 
Отпътуване за Копривщица. Град музей-сред Стоте национални исторически обекта.
Настаняване за нощувка.

Втори ден: Закуска. Предложение за разглеждане на: Къща-музей на писателя Любен Каравелов, Къща-музей на поета Димчо Дебелянов, Къща-музей на революционера Тодор Каблешков,  Къща-музей на революционера Георги Бенковски, Къща-музей на абаджията Ненчо Ослеков, Къща-музей на търговеца Петко Лютов.
Свободно време за обяд. Отпътуване за Габрово, В.Търново, Стражица, Антоново, Търговище и Разград. Пристигане в 20:00 ч.

 

ДАТИ И ЦЕНИ
11,12 септември 2021 г.            Цена: 120 лв.
За деца до 12 г – отстъпка 5 лв.

*** минимален брой туристи за отпътуване от Разград и Търговище -> 10  човека ***

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, застраховка, водач от фирмата.
Цената не включва: входни такси за туристическите обекти.

 

 Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел. Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на ФАНТАСТИК ТРАВЕЛ.

 

 

 

DTN09032021T