Период
  • 31.03.2019 – 04.04.2019
Цена: 210 лв.

Програма

Първи ден 31.03.2019- Отпътуване в 22:00ч. от Попово , 22:30 от Търговище с нощен преход за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.

Втори ден 01.04.2019- Сутринта пристигане в Истанбул. Разходката започва с бонус посещение на парка „Емирган“ (парка на лалетата) - едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите.Възможност за посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай на Босфора. Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Небостъргачът, който се намира в район „Левент 4” се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Настаняване в хотел в район Лалели/Аксарай. Нощувка.

Трети ден 02.04.2019- Закуска. Бонус посещение на възстановената българска желязна църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Полудневна екскурзия доПринцови острови. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1.45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа.Бонус - Посещение на Египетския пазар. Нощувка.

Четвърти ден 03.04.2019- Закуска. Туристическата програма с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул (посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси) - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай и църквата “Света София”. Свободно време за самостоятелна разходка поКапалъЧаршъ- „покрит пазар“, използва се и името Büyük Çarşı – „голям пазар“. Този пазар в Истнабул е един от най-големите и най-старите пазари в света.Има 61 покрити алеи и над 3 000 магазини. Вечерта възможност за посещение на атракционно заведение. Нощувка.

Пети ден 04.04.2019- Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка с кораб по Босфора (1ч.40мин.). Посещение на Гигантския аквариум "АКВА ФЛОРИЯ" разполагащ с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те са представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическа гора.  Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала "Антарктида", "Тропическа зала" и много други.Отпътуване обратно.Свободно време за пазаруване в фабрика „Тач“ в Чорлу. Пристигане в България – късно през нощта.

 

Цената включва:

•Транспорт с комфортен автобус;

•Три нощувки със закуски в централен хотел 3 * в Истанбул;

•Бонус–българската църква „Св. Стефан“

•Бонус–парк „Емирган“ – парка с лалетата;

•Бонус – посещение на Египетския пазар

•Бонус - посещение на Чорлу;

•ПОДАРЪК - пешеходна обиколка на старата европейска част с екскурзовод;

•Застраховка;

•Екскурзоводско обслужване;

•Водач от туристическа агенция "Меджик трип".

 

Цената не включва:

•Посещение с екскурзовод на дворец Долмабахче сарай - цена 18 евро ( при група от 20 човека)

•Екскурзия „Новият Истанбул“ и небостъргач Сапфир с 4D  прожекция – 17 евро;

•Екскурзия до Принцови острови –10 евро на човек;

•Кораб по Босфора – 14 евро на човек;

•Куверт за ресторант „GAR” с шоу програма –30 евро

•Аквариум “АкваФлория” - 70 лири (заплаща се на място)

 

*Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на програмата.

 

MGTR06032019P