Период
 • 04.05.2021 – 04.05.2021
от 30 лв.

Обещаваме Ви незабравим ден в игри и шеги!

Програма:

Отпътуване от Варна през Нови пазар, Шумен, Велики Преслав и Търговище.
Посещение на Габровски Соколски манастир Успение Богородично”, наричан още (наричан още Габровско-Соколски манастир, Габровски манастир, Соколовски манастир, Соколски манастир). Манастирът е основан през 1833 г. от Архимандрит Йосиф, известен по-късно в борбата за църковна автономия като униатски архиепископ Йосиф Соколски. Той дошъл от Троянския  манастир заедно с йеромонах Агапий през 1833 година. До входа на близката пещера построили малка дървена църквица, а следващата година я съборили и на същото място, със средства и помощ на селяните от близките села Етъра и Нова махала, изградили днешният голям храм.   Соколовският манастир взема активно участие и в  националноосвободителните борби. На 31 юли 1856 г. в него се установява четата на Капитан дядо Никола, с намерение да го превърне в център на въстанието, а по време на Априлското въстание, на 1 май 1876 г., тук е сформирана четата на воеводата Цанко Дюстабанов. Васил Левски също е намерил подслон тук. По време на Руско-турската война манастирът е бил превърнат във военна болница. Малка музейна експозиция пази реликви от борбата за освобождение. В параклиса на манастира са запазени иконите на Св. Богородица и Иисус Христос, рисувани от Захарий Зограф (1810-1853).

Посещение на Архитектурно-ареален комплекс “Етър” – жива картина на една отминала епоха! Пристъпите ли пределите на единствения в България етнографски музей на открито, вие попадате в свят, различен от съвременния—светът на възрожденските българи. Тук водата завърта колелото на вековна воденица, а калдъръмът под краката напомня, че истинската красота в живота е скрита в преживяването на емоцията да се докоснеш до майсторлъка на предците ни.

Отпътуване за град Габрово.

Организирано посещение на Интерактивен музей на индустрията. Единственият по рода си на Балканския полуостров, той отразява най-новите тенденции в музейното дело. Неговата елегантна архитектура, модерен дизайн, богато тематично съдържание, съвременни експозиционни технологии и атрактивни аудио-визуални приложения създават автентична и незабравима атмосфера.

Най-новата туристическа атракция в града е открита на 21 март 2014г. в столицата на хумора и сатирата, за да пресъздава индустриалното наследство на Габрово, предлагайки на посетителите вълнуващо пътешествие през три исторически епохи – индустриализация, социализъм и съвремие. Тематиният декор и специфичният дух на времето са обогатени с виртуални разказвачи, множество визуални, звукови и светлинни ефекти. Модерна зала за 3D прожекции представя най-красивите и емблематични забележителности в околността, а високо-технологично оборудване привлича минувачите с незабравимо вечерно светлинно шоу, прожектирано на фасадата.

Свободно време за обяд и разходка в Габрово.

Отпътуване за Шумен и Варна.
 

Цена за отпътуване от Варна: 45 лв.
Цена за отпътуване от Шумен и Велики Преслав: 35лв.
Цена за отпътуване от Търговище: 30лв.
Доплащане за двупосочен трансфер от Русе-Търговище – 20лв.
Доплащане за двупосочен трансфер от Разград-Търговище – 20лв.

Забележка: Трансферът се осъществява при минимум 10 човека общо от двата града.

 

Цената включва:

 • Транспорт по маршрута Варна-Шумен-Соколски манастрир-Габрово-Шумен-Варна.
 • Посещение на Соколски манастир „Успение Богородично”.
 • Посещение на Архитектурно-ареален комплекс “Етър”.
 • Посещение на Интерактивен музей на индустрията (без входна такса).
 • Лицензиран екскурзовод по време на пътуването.
 • Турситическа застраховка с покритие 1000лв. за периода на пътуване.
 • Водач от ТА „Визитур“.
 • Организация от ТА „Визитур“.

Цената не включва:

 • Входни такси – ще бъдат събрани в автобуса по време на пътуването от водача на групата:

– Соколски манастир – няма входна такса.

-Архитектурно-ареален комплекс “Етър” – 5лв. за възрастен, 3лв. пенсионери, 2лв. учащи и студенти, деца до 7г. и хора с ТЕЛК – безплатно. Семейство с деца до 18г. – 9лв.

– Интерактивен музей на индустрията – възрастни – 6лв., учащи, студенти и лица на възраст над 65 год. – 3лв., деца до 7 годишна възраст – безплатно; хора с увреждания: 2лв.;

Фамилни посещения с деца:

– за възрастен: 4 лева

– за дете над 7 години: 2 лева

 • Разходи от личен характер.
 • Обяд и вечери.

 

Необходими документи: Лична карта.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Записване и начин на плащане: 100% пълно плащане.

При отказ или неявяване в деня на провеждане на мероприятието, сумите, заплатени от туриста, не се възстановяват.

Настаняването в автобуса е по реда на записване.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти, поради възникване на непредвидими ситуации в пътната или метеорологична обстановка.

 

VT20042021P