Период
  • 15.05.2021 – 16.05.2021
от 114 лева

ПРОГРАМА
Първи ден: 
 Тръгване 05:45ч Разград -от Автогара; 06:20 Търговище -от бензиностанция на OMV, Антоново, Стражица, В.Търново -от паркинг до летен театър. Отпътуване за Трявна. Посещение на Даскаловата къща и музей Славейковата къща. Други забележителности-музей Старото школо, галерия „Арт-М“, музей на азиатското и африканското изкуство, музей на тревненската иконописна школа, къща-музей Ангел Кънчев, Часовниковата кула, любовната чешма, църква Свети Архангел Михаил.
Свободно време и за обяд.
Отпътуване за Дряновския манастир. Настаняване в почивна станция. Свободно време.
Ако са разрешени :Участие в тържествата на Дряновския манастир по случай 145 г от Априлската епопея. Посрещане на походниците, историческа възстановка, тържествена проверка и заря.
Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден:  закуска. Посещение на пещерата Бачо Киро, първата благоустроена пещера в България – през 1937 г., а от 1940 г. носи името на революционера участник в Априлското въстание (1876 г.) Бачо Киро. Пещерата е обявена за природна забележителност от 1962, вписана е и в списъка на Стоте национални туристически обекта. Разходка по Дряновската екопътека.
Отпътуване за Дряново. Разходка и разглеждане забележителностите на града-Музей Колю Фичето, релефната карта на България, мостът на майстор Колю Фичето над река Дряновска, етнографски музей, църква Свети Никола, Лафчиевата къща e известна старинна архитектурна постройка.Обявена е за паметник на културата от национално значение. Тя е единствената в България запазена 3-етажна жилищна сграда в традиционен стил от възрожденския период.
Отпътуване за Севлиево, В.Търново, Стражица, Антоново, Търговище и Разград. Пристигане в 20:00 ч.

 

ДАТИ И ЦЕНИ
15,16 май 2021г.      Цена: 114 лв.

*** минимален брой туристи за отпътуване от Разград и Търговище -> 10  човека ***

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, застраховка и водач от фирмата.
Цената не включва: входни такси и беседи, храна.

 

За прехода по екопътеката и пещерата са необходими  подходящи обувки /маратонки/.

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел. Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на ФАНТАСТИК ТРАВЕЛ.

 

 

DTN17022021T