Период
  • 05.06.2019 – 09.06.2019
от 469 лева

ПРОГРАМА:
Първи ден - Русе - София - Ниш (Сърбия)
07:30ч.- Отпътуваме от гр. Русе по маршрут София – гр.Ниш – Сърбия.
16:30ч. – Пристигаме в гр. Ниш. Туристическа програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, Нишката „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Настаняваме се в хотел 3 зв.. Свободно време. Нощувка.

Втори ден - Ниш – Белград - Загреб (Хърватска)
Закуска.
08:00ч. – Отпътуваме по маршрут Ниш – Белград.
10:30ч. – Туристическа програма в Белград – панорамна обиколка на града – църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Кале мегдан”.
14:00ч. – Продължаване към Загреб.
19:00ч. – Пристигаме в Загреб – Хърватска. Настаняваме се в хотел 3 зв. Нощувка.

Трети ден - Загреб - Плитвички езера
08:00 ч.– Закуска. Отпътуваме за Плитвички езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или лодки, които са включени в цената на нашето пътуване. По време на 4 часовата разходка в резервата ще се запознаете с уникалния природен феномен, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Целият маршрут включва ходене и пеша и изисква удобни обувки.
17:00ч. – Завръщаме се в Загреб. Туристическа програма в столицата на Република Хърватска. Нощувка.

Четвърти ден - Загреб – Ниш
07:00ч. – Закуска.Отпътуване за Ниш. Пристигане в Ниш следобяд. Настаняване в хотела. Кратка почивка. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

Пети ден - Ниш - Пирот – Русе
07:00ч. – Закуска. Отпътуване за град Пирот. Градът има пъстра и многоцветна културна история със забележителни православни църковни храмове.Известен е още с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Музеите в града привличат посетители, който искат да се докоснат до историята и бита на Пирот.
Едни от символите на града са крепост Калето и пиротския пазар.
12:00ч. – Отпътуване за България. Пристигане в Русе вечерта.

 


ДАТИ И ЦЕНИ:
05.06. – 09.06.2019 - от 469.00 лв
./ при настаняване в двойна стая/

 

Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус *** /климатик, видеосистема, мини бар/
2бр. нощувки със закуски в Загреб /Хърватска /,хотел ***
2бр. нощувка със закуска и вечеря(едната вечеря с неограничено количество алкохол и жива музика) в Ниш /Сърбия/, хотел ***
Туристическа входна такса за Плитвичките езера
Гранични и пътни такси
Застраховка «Медицински разходи и злополука в чужбина»
Екскурзоводско обслужване

Цената НЕ включва:
Вечеря в Загреб – около 9 евро – по желание
Входни такси и билети за всички туристически обекти, които не са включени в офертата и се посещават през свободното време

Екскурзията се провежда при минимум 40 човека.

 

 

DIR18012019