от 119 лева

ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Русе в 6:00 часа. Пристигане в с. Александрово - песещение на Александровска гробница. Отпътуване за с. Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България - църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса и за първи път е резбована Глаголичната молитва. Свободно време в обителта. Пристигане в района на Ивайловград. Посещение на античната вила "Армира" изградена през втората половина на I век. Това е най-пищно украсеният частен дом от римската епоха, разкрит в българските земи. Цялата сграда е композирана около басейн. Вилата е отоплявана с подово отопление и богато украсена с мрамор и уникални мозайки, част от които са запазени в автентичния си вид и до днес. Свободно време и нощувка в района на Ивайловград.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Мезек. Посещение на Крепост Мезек - Тя е най- запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Крепостта е имала функции на гранична стражева крепост. Охранявала е територии между реките Марица и Арда. Намира се в покрайнините на село Мезек, на 6км югозападно от Свиленград и само на 1км от гръцката граница. Някои историци смятат, че това е известната от писмените източници крепост Неутзикон, а други учени са на мнение, че на това място се е намирала крепостта Версиникия, край която през 813г. хан Крум разгромява византийските войски и завладява Тракия. Посещение на Гробница Мезек /Гробницата в село Мезек е една от най-представителните тракийски царски гробници по нашите земи. Тя е била използвана първо като гробница, а впоследствие и като храм. При възможност - посещение на частна винарска изба "Мезек". Запознаване с процеса на винопроизводството и дегустация на вина. Отпътуване за гр.Русе след обяд. Пристигане в гр.Русе вечерта.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!

 

Цената включва:
1 нощувка със закуска в двойна/тройна стая (единично настаняване се извършва срещу доплащане!)
трансрпорт с автобус/ микробус/ в зависимост от броя на туристите/
екскурзоводско обслужване
беседи в обектите

Цената не включва:
входни такси за посещаваните обекти
разходи от личен характер
задължителна застраховка до 70 год. - 2.00 лв. / за целия период на тур.пакет

 

Допълнителна информация
Минимален брой туристи - 40 човека
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация - 3 (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист !

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 5  дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

 

 

MNK04092020T